Sony onthult rivaliserende Mixed Reality-bril tijdens CES 2024 als antwoord op Apple Vision Pro

Sony onthult rivaliserende Mixed Reality-bril tijdens CES 2024 als antwoord op Apple Vision Pro

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas gaf Sony een voorproefje van hun aankomende Mixed Reality-bril, gepland om later dit jaar uit te komen. De bril richt zich op ‘Spatial Content Creation’ en staat in directe concurrentie met de Apple Vision Pro, die vanaf 2 februari beschikbaar zal zijn.

Er is nog weinig gedetailleerde informatie vrijgegeven over deze nieuwe bril van Sony, behalve een beknopte visuele presentatie. De lancering van het apparaat staat gepland voor ergens in 2024. Op basis van beschikbare afbeeldingen lijkt de bril sterk op Sony’s huidige VR-bril voor PlayStation, maar met een grijze tint en een verhoogd aantal camera’s en sensoren.

De aankondiging van deze bril volgde kort na de aankondiging van Apple over de releasedatum van hun Mixed Reality-bril, die vanaf 2 februari verkrijgbaar zal zijn in de Verenigde Staten. Sony’s concurrentie mikt op ontwerpers die werken met 3D-objecten. Daarnaast introduceert de bril opmerkelijke controllers: een ring die om je vinger gaat en een eenvoudig gevormde aanwijscontroller.

Verder in deze update vanuit de techwereld:

OpenAI reageert op een aanklacht van The New York Times en benadrukt dat het verhaal niet volledig is.
Samsung bereidt aandeelhouders voor op mogelijk tegenvallende kwartaalcijfers voor Q4 2023.
CES 2024 onthult een slim slot met handherkenning, een flexibele vouwtelefoon van Samsung en een slimme thuisrobot genaamd Ballie.