Apple’s iOS 17.3-update brengt extra bescherming tegen diefstal voor iPhone-gebruikers

Apple’s iOS 17.3-update brengt extra bescherming tegen diefstal voor iPhone-gebruikers

Binnenkort lanceert Apple een nieuwe beveiligingsfunctie, genaamd Stolen Device Protection, in de aankomende iOS 17.3-update. Deze functie maakt het moeilijker voor dieven om gestolen iPhones te gebruiken, zelfs als ze de toegangscode hebben. Om specifieke handelingen uit te voeren, zal Stolen Device Protection Face ID of Touch ID vereisen.

Deze nieuwe feature, die gebruikers moeten inschakelen, zal biometrische verificatie vereisen voor verschillende acties. Bijvoorbeeld, om opgeslagen wachtwoorden in iCloud Keychain te bekijken, is niet langer een toegangscode voldoende. Voor gebruikers in de VS is het ook niet mogelijk om zonder Face ID of Touch ID een nieuwe Apple Card aan te vragen, de iPhone te wissen of een nieuw Apple-apparaat in te stellen.

Zelfs het wijzigen van een Apple ID-wachtwoord of beveiligingsinstellingen, zoals recovery keys inschakelen, vereist biometrische verificatie. Als gebruikers niet op een vertrouwde locatie zijn, moeten ze een uur wachten voordat ze opnieuw hun identiteit via Face ID of Touch ID moeten bevestigen. Het toevoegen van nieuwe Face ID- en Touch ID-gegevens aan de iPhone vereist ook een uur wachttijd, tenzij ze zich op een bekende locatie bevinden.

Deze functie beoogt de toegang van dieven tot gevoelige informatie, zoals opgeslagen wachtwoorden, te beperken. Het vergemakkelijkt ook het proces voor gebruikers om hun gestolen iPhone snel en volledig via iCloud te wissen, aangezien de dief niet eenvoudig het Apple ID-wachtwoord kan wijzigen. Desondanks blijft het mogelijk om een iPhone te ontgrendelen met een toegangscode en kan Apple Pay nog steeds gebruikt worden met enkel een toegangscode.

Hoewel de iOS 17.3-update momenteel beschikbaar is als bèta, is de officiële releasedatum nog niet bekend. Zodra de update beschikbaar is, zullen gebruikers worden gevraagd om deze nieuwe beveiligingsfunctie in te schakelen. Stolen Device Protection zal te vinden zijn in de instellingen, onder Face ID & Passcode, zodra deze wordt uitgerold.