Microsoft vereenvoudigt het maken van KI-prompts met Copilot-update

Microsoft vereenvoudigt het maken van KI-prompts met Copilot-update

Microsoft zet stappen om de uitdaging van het creëren van effectieve prompts voor generatieve KI aan te pakken. De betaalde dienst Copilot voor Microsoft 365 zal binnenkort nieuwe functies krijgen om elke gebruiker te veranderen in een vaardige prompt-ingenieur.

In de komende maanden introduceert Microsoft een functie voor automatisch aanvullen die tijdens het typen suggesties biedt om de KI-prompts te verbeteren. Als een gebruiker bijvoorbeeld “samenvatten” invoert, zal Copilot opties tonen om de laatste tien ongelezen e-mails of andere relevante taken te samenvatten op basis van Office-data. Deze functie is ontworpen om het proces van het opstellen van prompts te vereenvoudigen.

Prompt herschrijven gemakkelijk gemaakt

Naast automatisch aanvullen, werkt Microsoft ook aan het verfijnen van prompts op de achtergrond. Deze tool zal in essentie door gebruikers gecreëerde prompts herschrijven door meer details en context toe te voegen, om Copilot te helpen de gewenste actie beter uit te voeren.

Binnenkort zal Copilot voor Microsoft 365 ook een catch-up chat-interface voor Teams bieden, die aanstaande vergaderingen benadrukt en relevante documenten en informatie toont, zodat gebruikers zich efficiënter kunnen voorbereiden.

Samenwerking verbeteren

Om de samenwerking te verbeteren, zal Microsoft Copilot-abonnees in staat stellen om prompts te creëren, publiceren en beheren in Copilot Lab. Deze prompts kunnen gedeeld worden met teams binnen bedrijven en andere organisaties.

Veel gebruikers in bedrijven hebben al zelf KI-functies aangeschaft. Microsoft onthulde de Work Trend Index via LinkedIn, die de huidige staat van KI op de werkplek analyseert. Uit de enquête, waaraan 31.000 mensen uit 31 landen deelnamen, blijkt dat 75% van de mensen al KI op de werkplek gebruikt, waarbij 78% van de KI-gebruikers hun eigen tools meebrengen in plaats van te wachten tot hun bedrijf ze aanbiedt.