iPhone 16 Pro Max krijgt mogelijk twee grote cameraverbeteringen volgens nieuwe geruchten

iPhone 16 Pro Max krijgt mogelijk twee grote cameraverbeteringen volgens nieuwe geruchten

Apple heeft de afgelopen tijd grote stappen gezet in de cameratechnologie van zijn telefoons – en met de iPhone 16 Pro Max lijkt het erop dat we opnieuw een belangrijke vooruitgang zullen zien, met twee van de sensoren van de telefoon die naar verluidt een upgrade krijgen.

Volgens de leaker OvO Baby Sauce OvO op Weibo (via MacRumors), die tot nu toe een relatief beperkt trackrecord heeft, zal de iPhone 16 Pro Max een nieuwe Sony IMX903-sensor hebben in plaats van de IMX803 die wordt gebruikt door de iPhone 15 Pro Max. Deze nieuwe sensor zou nog steeds 48MP zijn, maar zou tot fotografische verbeteringen moeten leiden.

De telefoon zou echter een nog grotere sprong maken met zijn ultragroothoekcamera, die naar verluidt dit jaar 48MP zal zijn, vergeleken met 12MP op het huidige model.

Helaas zal de 12MP 5x optische zoom geen upgrades krijgen volgens deze bron, maar verbeteringen voor twee van de drie achtercamera’s is in ieder geval goed nieuws.

Twee upgrades voor de Pro ook

Dezelfde bron vermeldt ook de iPhone 16 Pro, waarbij wordt gezegd dat deze ook een 48MP ultragroothoekcamera zal krijgen en dat zijn telelens zal worden opgewaardeerd om te matchen met de 5x zoom die al te vinden is op de iPhone 15 Pro Max. De hoofdcamera zal echter blijkbaar niet worden geüpgraded. Dus dat zijn twee van de drie sensoren die hier ook verbeterd worden.

Hoewel we dit lek met een korreltje zout nemen, is dit niet de eerste keer dat we horen dat beide iPhone 16 Pro-modellen een 48MP ultragroothoekcamera zullen krijgen, en het is ook niet de eerste vermelding van een verbeterde hoofdsensor voor de iPhone 16 Pro Max. Dit zou dus wel eens accuraat kunnen zijn.

De enige tegenstrijdige informatie die we hebben is het praten over een nieuwe ‘super telefoto’ camera voor de iPhone 16 Pro Max. De meeste lekken die dit vermelden zijn echter ouder en verwijzen waarschijnlijk naar de langverwachte iPhone Ultra, die waarschijnlijk dit jaar niet op de markt komt. Dus voorlopig zeggen we dat de bovenstaande lekken er waarschijnlijker uitzien.