Microsoft kondigt aan dat vier exclusieve Xbox-games worden uitgebracht voor PlayStation 5 en Switch

Microsoft kondigt aan dat vier exclusieve Xbox-games worden uitgebracht voor PlayStation 5 en Switch

Microsoft heeft aangekondigd dat het vier exclusieve Xbox-games, die voorheen alleen beschikbaar waren op Xbox en pc, naar PlayStation 5 en Switch zal brengen. Dit nieuws werd bekendgemaakt door Xbox-topman Phil Spencer tijdens een recente podcast. Spencer onthulde niet om welke games het precies gaat, maar bevestigde wel dat Starfield en Indiana Jones and the Great Circle niet bij de genoemde vier games horen.

Hoewel de specifieke games niet zijn vrijgegeven, beweert The Verge dat uit bronnen is vernomen dat Hi-Fi Rush en Pentiment als eerste naar de concurrerende consoles zullen komen, gevolgd door Sea of Thieves en Grounded. Microsoft heeft dit nog niet officieel bevestigd, maar Spencer gaf aan dat twee van de games live-service zijn en twee ‘verborgen schatten’, wat overeenkomt met de eerder genoemde vier games.

Spencer benadrukte dat exclusieve games, die alleen beschikbaar zijn op één platform, steeds minder gebruikelijk zullen worden in de game-industrie in de komende vijf tot tien jaar. Hij sluit niet uit dat Starfield en Indiana Jones in de toekomst toch naar andere platforms zullen komen. Volgens Spencer is het belangrijk om te blijven leren en evolueren in de industrie.

Hoewel Microsoft momenteel vier games overzet naar PlayStation en Switch, kan dit aantal in de toekomst toenemen. Het bedrijf blijft zich echter richten op het laten groeien van het Xbox-merk. Microsoft verklaarde ook dat het blijft investeren in Xbox-hardware en dat Xbox-consoles de enige zullen blijven waarop Game Pass beschikbaar is. Daarnaast werkt het bedrijf aan een routekaart voor de volgende generatie consoles en heeft het aankomend najaar een verrassing in petto.