Google verlengt ondersteuning voor Chromebooks tot tien jaar

Google verlengt ondersteuning voor Chromebooks tot tien jaar

Google verlengt de ondersteuning voor Chromebooks naar tien jaar, wat een significante stap is om de levensduur van deze populaire laptops te verlengen. Deze uitgebreide ondersteuning voor Chromebooks, die in 2021 of later zijn uitgebracht, zal vanaf volgend jaar beschikbaar zijn. Gebruikers van oudere Chromebooks krijgen echter ook de kans om te profiteren van deze langere updateperiode.

Deze verlengde ondersteuning komt in de vorm van ‘automatische updates’, die elke vier weken worden uitgebracht en onder andere beveiligingsfixes bevatten. Google heeft tot nu toe Chromebooks gedurende acht jaar van updates voorzien, maar dit zal nu worden uitgebreid tot tien jaar. Dit besluit is genomen met het oog op het verlengen van de bruikbaarheid en relevantie van Chromebooks voor een bredere gebruikersgroep.

Google benadrukt dat het samenwerkt met alle fabrikanten die Chromebook-componenten produceren om ervoor te zorgen dat de software optimaal wordt ontwikkeld en getest voor elke afzonderlijke Chromebook. Dit betekent dat gebruikers van verschillende Chromebook-modellen kunnen rekenen op consistente en betrouwbare updates gedurende een langere periode.

Voor Chromebooks die zijn gelanceerd in 2021 of later, is de verlengde Automatic Updates-periode van tien jaar automatisch ingeschakeld. Gebruikers en IT-beheerders met oudere Chromebooks krijgen echter de mogelijkheid om deze verlengde ondersteuning in te schakelen. Dit kan worden gedaan nadat ze hun laatste officiële update hebben ontvangen, waardoor ze kunnen blijven profiteren van de nieuwste beveiligingspatches en functie-updates.

Naast deze uitgebreide updateperiode kondigt Google ook verbeteringen aan voor zijn Chromebook-reparatieprogramma. Dit programma stelt geautoriseerde technici in staat om softwarereparaties uit te voeren zonder het gebruik van een USB-key. Volgens Google zal dit de tijd die nodig is voor dergelijke reparaties aanzienlijk verkorten, wat de algehele gebruikservaring van Chromebook-gebruikers ten goede zal komen.

Verder zal Google in de komende maanden nieuwe functies introduceren om de energie-efficiëntie van Chromebooks te verbeteren. Dit omvat onder andere adaptive charging, waardoor de batterij langer meegaat, en een nieuwe energiebesparingsmodus om de levensduur van de batterij te optimaliseren.

Kortom, Google investeert in de toekomst van Chromebooks door de update-ondersteuning te verlengen naar tien jaar en verbeteringen aan te brengen in reparatiemogelijkheden en energie-efficiëntie. Dit zal ongetwijfeld de aantrekkingskracht van Chromebooks vergroten voor zowel huidige als toekomstige gebruikers.