ChatGPT neemt het op tegen vastgoed: Agenten zeggen dat de AI een game changer kan zijn in de industrie

ChatGPT neemt het op tegen vastgoed: Agenten zeggen dat de AI een game changer kan zijn in de industrie

Century 21 Beggins Enterprises vermeldt op haar website een “prachtig” driekamerappartement in Madeira Beach, Florida met “grote ruime balkons om te genieten van het warme, prachtige uitzicht.”

“Dit is een van de enige beschikbare woningen op de Gulf Beach eilanden die volledig huisdiervriendelijk is,” luidt de listing. “Beveilig uw stukje paradijs in The Residences at Madeira Beach Town Center. Welkom thuis.”

Als je in de verleiding komt om de aanbieding te kopen, bedank dan ChatGPT. De tekst hierboven is geschreven door het gratis computerprogramma met kunstmatige intelligentie.

Makelaars in het hele land wenden zich tot het programma om te helpen bij het schrijven van beschrijvingen van aanbiedingen en inhoud scripts, zoals eerst gemeld door CNN.

“We gebruiken het elke dag,” zei Mike Puma, chief marketing officer bij Century 21 Beggins, die ChatGPT gebruikt om content te schrijven zoals social media posts of video scripts voor makelaars. “(Hierdoor) kunnen ze meer tijd besteden aan waar ze het beste in zijn.”

Hoe gebruiken makelaars ChatGPT?
Tony Angelos, een makelaar uit Chicago, zei dat hij ChatGPT begon te gebruiken kort nadat OpenAI het programma in november 2022 lanceerde.

“Het is een totale game changer,” zei hij. Voor de meeste makelaars, “marketing en prospectie is echt de meeste kernfuncties van de banen. En dit is een zeer kosteneffectieve manier om een van die dingen volledig te elimineren.”

Angelos gebruikt het programma regelmatig om scripts te bedenken voor social media video’s en listing beschrijvingen.

Eerder deze week liet hij het AI-programma een script schrijven over dingen die in februari in Chicago te doen zijn. Hij zei dat wat hem 20 minuten zou hebben gekost om te schrijven, ChatGPT vijf seconden kostte.

“Ik zei maak het een beetje grappiger, en het maakte het grappiger voor mij,” zei hij. “Het is absoluut niet perfect. Maar het is een geweldig uitgangspunt.”

Paige Hewitt, een makelaar gevestigd in Indianapolis, heeft ChatGPT gebruikt om te helpen bij het schrijven van advertentiebeschrijvingen en marketing nieuwsbrieven. Ze zei dat de mogelijkheden van het programma haar verwachtingen ver overtroffen, en ze is enthousiast dat de tijd die het haar bespaart betekent dat ze meer tijd kan besteden aan klanten.

“Het zal mijn werk gemakkelijker maken, wat me sterker zal maken in mijn werk,” zei ze.

Hoewel de technologie een groeiende trend is in de industrie, zegt David Conroy, directeur van de National Association of Realtors van opkomende technologie, dat het zakelijk gebruik onder makelaars tot nu toe beperkt is.

Hoeveel kost ChatGPT?
Terwijl ChatGPT voorlopig gratis is, zei OpenAI’s officiële Discord-server in januari dat het bedrijf “begon na te denken over hoe ChatGPT te gelde te maken” om “de service te blijven verbeteren en onderhouden.”

Makelaars vertelden dat ze geloven dat de tool het geld zeker waard zou zijn.

“We spelen al jaren met verschillende AI-platforms en geen van hen was erg goed,” zei Puma. Met ChatGPT, “kunnen we er nu echt unieke dingen bovenop bouwen die het leven van de agenten nog makkelijker maken.”