Eva Green klaagt White Lantern Films aan: actrice geeft haar “Franse kant” de schuld van beledigende berichten

Eva Green klaagt White Lantern Films aan: actrice geeft haar “Franse kant” de schuld van beledigende berichten

Eva Green klaagt in het Verenigd Koninkrijk haar honorarium van 1 miljoen dollar (918.000 euro) aan ondanks de annulering van een film. Maar de Britse productiemaatschappij heeft besloten in de tegenaanval te gaan door zelf een rechtszaak tegen de actrice te beginnen.

De Franse actrice Eva Green, 42, ster van Casino Royale uit 2006, zou de hoofdrol spelen in een sciencefictionfilm, A Patriot, voordat de productie in oktober 2019 werd stopgezet. Ze klaagt de productiemaatschappij, White Lantern Films, aan voor haar honorarium van 1 miljoen dollar (918.000 euro) ondanks de annulering van het project.

Maar de Britse productiemaatschappij heeft besloten de actrice aan te klagen omdat zij de productie van de film zou hebben geschaad. Het proces, dat donderdag begon, zal negen dagen duren.

Productiemaatschappij gaat in beroep
Eva Green nam maandag het woord in een zwarte coltrui en donkergroene blazer, en herhaalde dat ze eerst “verliefd” was geworden op het filmproject, dat over de klimaatcrisis moest gaan. Advocaten van White Lantern Films menen echter dat de Franse actrice “een gebrek aan vertrouwen en ongenoegen” uitte met leden van het productieteam.

Ze wijzen op WhatsApp-berichten waarin Eva Green een lid van het team “slecht”, “een slinkse sociopaat”, “een leugenaar en een dwaas” zou hebben genoemd. Ze zou ook de productieleider, Terry Bird, een “debiel” en een “complete klootzak” hebben genoemd. Op de vraag of ze producent Adam Merrifield en schrijver Dan Pringle in een bericht aan haar agent had aangeduid als “zwak” en “dom”, zei Green dat ze de beledigende opmerkingen misschien in het heetst van de strijd had gemaakt en verontschuldigde ze zich voor haar “ongepaste opmerkingen”.

“Ik weet het niet (…) het is mijn Franse kant die soms naar buiten komt,” zei ze. “Soms zeg ik in een opwelling dingen die ik niet echt meen. Natuurlijk zijn ze niet zwak of dom.” Ze voegde eraan toe: “Het geld kan me niet schelen. Ik leef om goede films te maken, dat is mijn religie,” benadrukkend dat ze zich tijdens het maken van de film zorgen maakte dat die slecht zou zijn en haar carrière zou schaden.