10 verrassende feiten die ongelooflijk lijken, maar allemaal waar zijn

10 verrassende feiten die ongelooflijk lijken, maar allemaal waar zijn

  1. New York ligt zuidelijker dan Rome Het klinkt misschien vreemd, maar als je New York City op de kaart naast Europa legt, zou de stad zich in het zuidelijke deel van het continent bevinden. Sterker nog, New York ligt zelfs iets zuidelijker dan Rome, de hoofdstad van Italië. De ligging van New York is vergelijkbaar met die van Madrid en Napels.

Interessant genoeg ligt Brussel noordelijker dan welke stad in de Verenigde Staten dan ook. Zelfs steden zoals Quebec en Montreal bevinden zich zuidelijker dan Brussel. Miami ligt zelfs ter hoogte van Zuid-Libië.

  1. Er ligt slechts één land tussen Noord-Korea en Noorwegen Om van Noorwegen naar Noord-Korea te reizen, hoef je maar door één land: Rusland. In het uiterste noorden heeft Noord-Korea een kleine grens met Rusland, van slechts enkele tientallen kilometers. De dichtstbijzijnde Russische stad is Vladivostok. Ook grenst Rusland in het noorden aan Noorwegen, in een klein stukje van Lapland.

Landen zoals Finland, Estland, Letland, Wit-Rusland en Oekraïne worden ook alleen door Rusland gescheiden van Noord-Korea.

  1. Het geluid van Pac-Man hoor je als je in je oor krabt Dit is een feit dat je misschien even moet testen. Krab met je vinger in je oor en je zult merken dat het geluid lijkt op dat van het bekende computerspel Pac-Man uit de jaren 80.

  2. Shakespeare bedacht de naam ‘Jessica’ William Shakespeare had niet alleen invloed op de literatuur, hij bedacht ook enkele namen die vandaag de dag nog steeds veel voorkomen. De naam Jessica is hiervan het beste voorbeeld. Deze naam had geen historische oorsprong voordat Shakespeare hem introduceerde in zijn toneelstuk The Merchant of Venice. Mogelijk is de naam afgeleid van de Hebreeuwse mannennaam Iscah.

Ook de naam Miranda zou door Shakespeare bedacht kunnen zijn, hoewel deze naam wellicht ook afkomstig is van een Latijns woord.

  1. Anne Frank en Martin Luther King zijn in hetzelfde jaar geboren In 1929 werden twee historische figuren geboren die elk op hun manier de geschiedenisboeken ingingen. Op 15 januari werd Martin Luther King geboren, een van de bekendste Amerikaanse activisten, die in 1968 werd vermoord. Anne Frank werd op 12 juni geboren. Ze is bekend geworden door haar dagboek dat ze bijhield terwijl ze tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat in Amsterdam. Ze overleed in februari 1945.

  2. Er zit minder tijd tussen Cleopatra en de uitvinding van de iPhone dan tussen Cleopatra en de bouw van de eerste piramide Cleopatra wordt vaak in verband gebracht met de Egyptische piramiden, maar zelfs in haar tijd waren deze al oude geschiedenis. De eerste piramide werd rond 2700 voor Christus gebouwd, terwijl Cleopatra in 69 voor Christus werd geboren.

De eerste iPhone werd gelanceerd in 2007, ongeveer 2.078 jaar na de geboorte van Cleopatra. Dat is dus een kortere periode dan de ongeveer 600 jaar tussen de bouw van de eerste piramide en Cleopatra’s geboorte.

  1. Rusland is groter dan Pluto Rusland is het grootste land ter wereld, maar wist je dat het zelfs groter is dan de dwergplaneet Pluto? Pluto, ooit beschouwd als de negende planeet in ons zonnestelsel, werd later geclassificeerd als dwergplaneet. Met een oppervlakte van meer dan 17 miljoen vierkante kilometer is Rusland groter dan Pluto.

  2. Saoedi-Arabië importeert kamelen uit Australië Hoewel het misschien vreemd klinkt, importeert Saoedi-Arabië sinds het begin van de 21e eeuw kamelen uit Australië. Kamelen werden in de 19e eeuw naar Australië gebracht en hun aantal is sindsdien fors toegenomen. Omdat het vlees van kamelen een belangrijk onderdeel is van de Saudische keuken en er in Saoedi-Arabië een tekort aan kamelen is, worden deze dieren nu uit Australië geïmporteerd.

  3. Nijlpaardenmelk is niet roze Er bestaat een hardnekkig gerucht dat nijlpaardenmelk roze is, maar dat is niet waar. Zelfs National Geographic werd ooit misleid door deze mythe en verspreidde het via sociale media. Nijlpaarden scheiden een soort zweet af dat rood kleurt in de zon, en wanneer dit in kleine hoeveelheden in de melk terechtkomt, kan het een roze tint aannemen. Maar de melk zelf is, net als die van andere dieren, gewoon wit.

  4. De volledige naam van Barbie is Barbara Millicent Roberts Iedereen kent de pop als Barbie, maar haar volledige naam is Barbara Millicent Roberts. En haar vriendje Ken? Zijn achternaam is Carson.