YouTube Integreert Google Lens Knop voor Objectherkenning en OCR-gebaseerde Zoekopdrachten op Android

YouTube Integreert Google Lens Knop voor Objectherkenning en OCR-gebaseerde Zoekopdrachten op Android

YouTube integreert Google Lens voor verbeterde zoekfunctionaliteit

Volgens een recent rapport voegt YouTube een nieuwe knop toe voor Google Lens, wat de functionaliteit van de populaire videostreamingdienst verder zal verbeteren. Deze nieuwe optie, die zich in het bovenste paneel van de YouTube-app voor Android bevindt, stelt gebruikers in staat om een afbeelding van een object te maken en deze op het platform te zoeken. Hoewel deze functie momenteel wordt uitgerold, betekent dit dat niet alle gebruikers deze onmiddellijk op hun smartphones zullen zien.

Google Lens op YouTube

Een rapport van 9to5Google meldt dat de YouTube-app op Android is bijgewerkt met een nieuwe Google Lens-knop die ondersteuning biedt voor de visuele zoektool van het bedrijf. Deze knop verschijnt naast de microfoonknop, waarmee gebruikers zoektermen kunnen dicteren in plaats van ze in te typen, wanneer ze video’s zoeken.

Google Lens kan objecten in de zoeker identificeren door ze te vergelijken met soortgelijke afbeeldingen op internet. Daarnaast wordt beweerd dat Google Lens in staat is om meer dan 100 talen in realtime te vertalen. Google stelt ook dat het stapsgewijze instructies kan geven voor het voltooien van huiswerk. Bovendien is de tool uitgerust met optische tekenherkenning (OCR), waarmee het tekst in afbeeldingen kan identificeren.

Volgens de publicatie kunnen gebruikers met Google Lens afbeeldingen van objecten vastleggen en een zoekopdracht uitvoeren op YouTube. Naast de zoekbalk verschijnt het Lens-icoon ook bovenaan de zoekresultatenpagina op YouTube voor Android.

Medewerkers van Gadgets 360 konden de beschikbaarheid van deze functie op YouTube voor Android niet verifiëren. Het rapport suggereert dat de integratie van Google Lens in fasen wordt uitgerold, wat betekent dat niet alle gebruikers het direct op hun toestellen zullen zien.

YouTube test Dream Screen-ondersteuning

YouTube is ook onlangs begonnen met het testen van een nieuwe Dream Screen-functie voor Shorts. Deze functie zal door AI gegenereerde aangepaste greenscreen-afbeeldingen aan video’s toevoegen, volgens een blogpost van het bedrijf. Om deze functie te gebruiken, kunnen makers eenvoudig een tekstprompt geven die beschrijft wat ze op de achtergrond willen zien.