Ronald Koeman vervangt Micky van de Ven in het Nederlands elftal

Ronald Koeman vervangt Micky van de Ven in het Nederlands elftal

Herinner je je dat moment? Toen Micky van de Ven in een duel terechtkwam en zijn knie op een vreemde manier leek te knikken? En weet je nog hoe hij op de grond lag, een tijdje, en daarna weer opstond alsof er niets aan de hand was? En toen speelde hij alsof alles in orde was? Maar hij deed niet mee in de wedstrijd van Tottenham tegen Newcastle afgelopen zondag. Herinner je je dat?

Dat was iets bijzonders.

Welnu, ik heb meer nieuws voor je – en je kunt “goed” interpreteren als zowel ironisch als de absolute waarheid, afhankelijk van hoe je Rorschach-tests interpreteert. Want volgens het internet™ heeft de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman Micky in de Oranje-selectie vervangen door Brighton-verdediger Jan Paul van Hecke, vanwege Micky’s blessure, vermoedelijk dezelfde blessure die hij opliep tegen Everton en waardoor hij de wedstrijd tegen Newcastle moest missen.

Hier komt het punt waarop je vermogen om nieuws te lezen botst met je algemene kijk op het leven. Want ik kan je garanderen dat de helft van jullie dit leest en denkt: Oh NEE, Micky is serieus geblesseerd, hij zal maanden uitgeschakeld zijn en we zitten diep in de problemen. Terwijl de andere helft denkt: Gelukkig, nu kan Micky twee weken rusten zodat hij op tijd terug is om Arsenal in de Noord-Londense Derby te verslaan.

De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Ja, het is niet geweldig dat Micky blijkbaar zo geblesseerd is dat hij zowel de wedstrijd tegen Newcastle mist als wordt teruggeroepen uit zijn internationale plicht. Maar tijd nemen om te herstellen is zeker beter dan rondstrompelen op 50% of wat dan ook tijdens zinloze Nations League-wedstrijden met zijn nationale team, waardoor zijn blessure mogelijk verergert.

Dus ik kies ervoor om optimistisch te zijn. We hebben niets gehoord van Ange (en hij vermeed het uitdrukkelijk om over Micky te praten tijdens zijn persconferentie voor de wedstrijd) en we horen misschien ook niets, maar ik kies ervoor te geloven dat het goed zal komen.