European Media Partner

Zomer in zicht

Eindelijk worden de dagen langer en lichter. De winters zijn dan niet echt ‘winters,’ maar toch lang en veelal grijs. De zonnige dagen zijn dan ook meer dan welkom! Met de zomer in aantocht staan ook veel vrije dagen, zoals het Pinksterweekend en de zomervakantie weer voor de deur. Wij tippen je een aantal leuke activiteiten en ideeën voor het hele gezin, binnen en buiten de deur:

Naar buiten!

Een wandeling maken mag, mits het niet te druk is, gelukkig nog steeds. Denk bijvoorbeeld eens aan het Fun Forest in het Amsterdamse Bos waar je heerlijke kunt klimmen in de bomen. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor ouders is het fijn om naar het bos te gaan. Of ga naar het park of de eigen tuin en bedenk van te voren een aantal spelletjes om te doen met de kinderen, zoals flessen met water om ver schoppen met een voetbal. Ook een waterballonnen gevecht kan niet ontbreken (maar zorg er wel voor dat de ballonnen ook weer worden opgeruimd). 


Tuinieren

Maak je tuin, balkon of dakterras summerproof. Haal frisse bloemen voor in de borders, een nieuw kussen en maak je tegels of terras schoon.  Ook leuk, een tomaten of courgette plant. Zo kun je eigen tomaten en courgettes zien groeien. 


Hobby’s

Voor een nieuwe of oude hobby oppakken heb je vaak niet veel nodig: alleen tijd, papier en wat verf/tekenspullen, of een app om een nieuwe taal te leren. Ook de misschien wat ‘ouderwetse’ bezigheden zoals naaien en breien zijn weer terug van weggeweest. Kijk eens op wolplein.nl voor leuke brei tutorials.  


Netflix and chill

Netflix is tegenwoordig niet meer uit onze vrijetijdsbesteding weg te denken. Inmiddels zijn velen al ‘verslaafd’ aan de series van Netflix en andere digitale aanbieders van online series en films. Zo is er nu ook Disney+, ideaal voor kinderen én ouders om samen te genieten van bijvoorbeeld Lady en de Vagebond. 


Spelletjes binnen

Na de periode waarin we veelal binnen te vinden waren zijn bordspelletjes terug van weggeweest! En terecht. Niets leuker dan met hele gezin Monopoly of de Kolonisten van Catan spelen. Zet deze nieuwe bezigheid ook voort tijdens een regenachtige dag in het voorjaar en de zomer. Want helaas zitten die er ook wel eens tussen… 


Zelf ijs maken

Niets leuker dan de zomer in huis halen door zelf je ijs te maken! Ook nog eens lekkerder dan de gekochte variant en hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt ijs ook gewoon maken zonder ijsmachine. Voor een bak vol vanille roomijs heb je maar drie ingrediënten nodig, namelijk 500 ml slagroom, één blikje gecondenseerde melk en 3 theelepels vanillepasta. Klop de slagroom stijf in een kom en voeg de gecondenseerde melk en vanillepasta toe. Spatel het rustig door elkaar tot een egaal mengsel. Giet het ijs in een afsluitbare bak, deksel erop en in de vriezer. 


Op pad!

We mogen langzaamaan weer uitstapjes gaan ondernemen. Zo zijn de binnen- en buitenzwembaden weer open, maar met beperkingen. Zo mag er niet gedoucht worden en mag er een beperkt aantal mensen naar binnen. Ook zijn deze maand musea, dierenparken en attractieparken opengegaan. Maar overal gelden restricties: beperkt aantal bezoekers, anderhalve meter afstand, looproutes en fysieke toezichthouders. Zeker met de zomervakantie in aantocht, die we naar alle waarschijnlijkheid in Nederland gaan doorbrengen, is het fijn dat we weer (in eigen land) op pad mogen. 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles