European Media Partner

Zo trots als een pauw met Pavone Lingerie

Er heerst nog altijd een taboe rondom urineverlies, bij zowel vrouwen als mannen. En omdat hier niet open over wordt gesproken denken mensen die het overkomt vaak dat zij de enige zijn. En dat is absoluut niet het geval. 

“Na de bevalling van mijn zoon, hij was een tienponder, kreeg ik last van urineverlies”, vertelt Janneke Schellekens, oprichtster van Pavone Lingerie. “Mijn eerste bevalling ging ontzettend goed. Bij mijn tweede dacht ik dan ook dat dat vast weer zo soepel zou gaan. Helaas. De tweede thuisbevalling was enorm zwaar en nadien kon ik mijn plas niet goed meer ophouden. Ik had toentertijd een commerciële baan en was veel onderweg. Dat heeft voor heel wat ongemakkelijke situaties gezorgd. Daarnaast voelde ik me minder vrouwelijk en aantrekkelijk. In een open gesprek met mijn huisarts bleek algauw dat veel vrouwen hier last van hebben, maar ze praten hier vooral niet over. Inmiddels had ik alle soorten inlegkruisjes al geprobeerd en elke keer vond ik deze zo onflatteus en verschrikkelijk vrouwonvriendelijk dat ik besloot dat dit anders moest.”


Italië  

Het idee voor Pavone Lingerie is eigenlijk al veel eerder ontstaan. “Op mijn negentiende ben ik naar Rome verhuisd”, gaat Janneke verder. “En daar kreeg ik op mijn kop van mijn Italiaanse vriendinnen. Zij zagen mijn badstoffen onderbroeken van de Hema en vonden dat dat echt niet kon. Zij namen mij mee naar de mooiste lingeriewarenhuizen om elegant ondergoed te kopen. Deze lingerie was lang niet zo comfortabel als mijn badstoffen undies en natuurlijk veel beter voor het oog. Zo werd het idee geboren om een comfortabele slip te ontwerpen die ook nog eens heel elegant oogt. 

Pavone betekent in het Italiaans pauw. Deze naam komt voort uit mijn beeld van de Italiaanse vrouwen. Zij zijn sterk, zorgen goed voor zichzelf en houden zoveel ballen tegelijk in de lucht. Pavone vond ik dan ook een passende naam voor mijn lingerie die de Nederlandse vrouw mooi, krachtig en vrouwelijk maakt.”


Andere boeg

Maar het heeft nog lang geduurd voordat het idee voor Pavone lingerie werkelijkheid werd. Janneke: “Toen ik met mijn moeder en kinderen naar Turkije op vakantie ging belandde mijn moeder in het ziekenhuis. Zij bleek een hersentumor te hebben en mocht niet meer terugvliegen naar Nederland. Ze heeft een maand lang op de IC gelegen en is toen daar overleden. Aan haar ziekbed heb ik besloten dat ik mijn leven compleet wilde omgooien en ben ik gaan schetsen. Zo zijn de eerste ontwerpen voor Pavone lingerie tot stand gekomen. Vervolgens ben ik in Amsterdam de modeacademie gaan volgen.”
Bamboe

Aan de keukentafel startte Janneke met het experimenteren en testten van allerlei verschillende stoffen. “Bamboestof was al populair aan het worden. Zo had ik ook al bamboe beddengoed en dat beviel heel goed. Daarnaast vond ik het heel belangrijk dat de stof zonder chemische verwerking geproduceerd zou worden. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de vagina. De Pavone slip is dan ook opgebouwd uit een kruisje van bamboefleece en bamboebadstof, met een flinterdun waterafstotend laagje. Aan de buitenkant zie je dus niet dat er een zacht kussentje en beschermend kruisje in zit en vrouwen ervaren de Pavone slips als verslavend zacht.”


Missie 

Janneke: “Het is voor mij heel lastig om werk uit handen te geven. Maar inmiddels is Pavone zo hard aan het groeien dat ik nu niet anders meer kan. En daar ben ik heel trots op. Vooral op het feit dat ik veel berichten krijg van vrouwen met urineverlies of andere vaginale problemen, die zich geholpen voelen en zich weer vrouwelijk voelen door mijn ontwerpen. Naast lingerie in de kleuren mint, rood, zwart en ivoor heb ik ook een bikinicollectie ontworpen. De broekjes van de bikini’s voorkomen het cameltoe effect en de bodysuits van Pavone zijn ook met een beschermend kruisje van bamboe. Ik wil niet alleen de Nederlandse vrouw met mijn lingerie helpen, maar ook vrouwen in het buitenland. Zo hoop ik taboes te kunnen doorbreken en bij te kunnen dragen aan een mooiere en meer gezonde wereld zonder al die wegwerp inlegkruisjes.”


Kijk voor meer informatie op pavonelingerie.com.

Delen

Journalist

Related articles