European Media Partner

Weg met wegwerpcultuur

Circulair, Cradle to Cradle, Klimaatneutraal. Het zijn allemaal termen die je met regelmaat leest in de media. Alles wat van doen heeft met duurzaamheid is hot, maar wanneer het gaat om kantoormeubilair, vergeten veel bedrijven waar duurzaamheid echt voor staat.

Duurzaam betekent lang durend

Lang durend: “Dat is het concept waar we met zijn allen meer aan vast zouden moeten houden”, stelt Aaldrik Pultrum, directeur van een bedrijf dat zich specialiseert in circulair kantoormeubilair. “Vaak wordt al na acht jaar afscheid genomen van de gehele kantoorinrichting, omdat het meubilair versleten is of niet langer aan de laatste interieurtrends voldoet, terwijl er fantastisch meubilair bestaat dat makkelijk twintig jaar mee kan gaan en tijdloos is.”

 

Repareren in plaats van vervangen

Ook als er iets kapotgaat zou het niet per se nodig moeten zijn om de gehele stoel te vervangen. “Je kunt ook enkel het kapotte onderdeel vervangen. Op die manier hoeven er niet steeds nieuwe meubelstukken gemaakt te worden.”

 

 “Een product een lang leven geven heeft wat mij betreft de toekomst”, vertelt Aaldrik. “Een kantoor inrichten met kwalitatief hoogwaardige meubels die tot twintig jaar meegaan is een stuk duurzamer dan elke acht jaar nieuwe meubels van gerecycled materiaal inkopen. Er wordt immers minder gebruik gemaakt van schaarser wordende grondstoffen, en de CO2 uitstoot wordt teruggedrongen.” 

Delen

Journalist

Related articles