European Media Partner

VSNR Tests VR Gamehouse Arena

Buiten het centrum, dichtbij Amsterdam Sloterdijk, vind je de perfecte plek voor een uitje dat eens wat anders is dan normaal. VR Gamehouse Arena (VRGH Arena) biedt daar exclusieve vr experiences aan die je meeneemt naar de Virtuele wereld. Een perfecte plek voor unieke bedrijfsevenementen, vriendenuitjes, verjaardagen of vrijgezellenfeesten.

VRGH experience

Centraal bij VR Gamehouse staat de onvergetelijke ervaring die gasten kunnen verwachten. Niet eens zozeer de Virtual Reality, maar het ‘gezamenlijk’ ervaren van de belevenis, daar draait het om. Bij binnenkomst staan de drankjes en hapjes klaar en worden wij hartelijk ontvangen door onze ‘spelleiders’. De sfeer zit er gelijk goed in als wij de kleurrijke ruimte met alle VR spellen zien. Wij konden dan ook niet wachten om te beginnen! Er zijn verschillende mogelijkheden voor spellen, voor grotere groepen zijn er all-inclusief pakketten beschikbaar. Zo kan iedereen elke ronde een spel spelen. Degene die toch even moeten wachten kunnen gebruik maken van alle side entertainment zoals de boksbalmachine, Air hockeytafel, Racesimulatoren, pooltafel of bordspellen. 


Let the games begin

Als eerste stonden de VR Combo Stations op ons te wachten. Dit zijn Virtual Reality stations waar er een combinatie van verschillende games gezamenlijk gespeeld kan worden. Wij kozen voor een shooting game waarbij wij, als ninja’s, op elkaar moesten schieten. Bij dit spel hebben alle vier de spelers hun eigen gear en kun je je eigen character kiezen. Zo kun je in de huid kruipen van een ninja, futuristische cowboy of een van de andere characters. Er zijn ook vr games beschikbaar uit de thema’s zombie, escape room, muziek, avontuur en nog veel meer. Met de VR-bril op en twee controllers in de hand waren wij er klaar voor! Met in totaal vier spelers moesten wij elkaar zien uit te schakelen, door op elkaar te schieten. De levensechte wereld waarin je binnenstapt zorgt af en toe voor hilarische momenten, want als speler ga je helemaal op in de virtuele wereld en komt voor hen tot leven. 


Last but not least begonnen we aan de Full-Body Free Roam VR Experience. Toch wel het hoogtepunt van de avond. Als enige in Nederland biedt VRGH Arena Virtual Reality aan waar je lichaam volledig wordt ingescand in het spel. Je kruipt dus letterlijk in de huid van je character. Je hebt de keuze uit een Black Ops VR game of de VR Lasergame. Bij deze spellen heb je volledige bewegingsvrijheid en speel je in teamverband met de modernste uitrusting. Je loopt helemaal vrij rond in een 200m2 virtuele arena. Na de instructies kregen wij vr sensoren op onze handen en voeten. Vervolgens kregen wij een PC-rugzak om, VR bril en koptelefoon op en met een (nep)geweer met echte terugslag in de hand waren wij klaar om de Black Ops VR versie te proberen. Bij de Black Ops spel is de opdracht als een commando team een vijandelijke basis zien te infiltreren, aantal opdrachten uit te voeren en de vijand uit te schakelen. Waar het bewegen naar verschillende ruimtes, in liften stappen en uiteindelijk plaatsnemen in een helikopter ook weer voor hilariteit zorgde. 


In VRGH Arena krijg je een compleet verzorgde avond waar professionals je goed begeleiden, zodat jij en je collega’s, familie of vrienden een fantastische avond in Virtual Reality kunnen beleven. 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles