European Media Partner

VSNR tests... Undiemeister

Duurzaamheid neemt op steeds meer plekken in ons leven een belangrijke rol in. Zo ook in de fashionindustrie. Wij besloten de proef op de som te nemen en bestelden een t-shirt van Undiemeister, om eens te proberen hoe zo’n duurzaam fashionmerk bevalt.

Undiemeister maakt t-shirts en boxershorts van Mellowood®, een volgens hen unieke en duurzame stof. De productie van Mellowood® is bijna CO2-neutraal. De grondstoffen zijn eucalyptus en beukenhout uit duurzaam beheerde bossen en kwekerijen, in combinatie met duurzaam katoen. De vezels zijn biologisch afbreekbaar. Klinkt veelbelovend dus.


Maar zit het ook fijn?

Undiemeister claimt dat hun kleding niet alleen duurzaam, maar ook van premium kwaliteit is. We hebben het shirt in verschillende situaties uitgeprobeerd. Een van onze collega’s heeft hem gedragen op een normale werkdag, tijdens het sporten en tijdens een avondje stappen. En natuurlijk hebben we ook gekeken hoe het shirt er na het wassen uitzag.


Gelukkig kunnen we bevestigen dat Undiemeister zijn claims meer dan waar maakt. Naast de testdagen hebben we het shirt nog vele malen vaker op onze collega mogen spotten, dus we kunnen zonder twijfel stellen dat hij er erg tevreden over is.


Het eindoordeel

Het shirt voelt licht aan en ademt goed. Ook tijdens het sporten werd het shirt niet zwaar van het zweet. Vooral tijdens het boxen was het shirt volgens onze collega erg prettig. Het shirt zat de bewegingen niet in de weg en de stof ademde goed. Ideaal bij hoge inspanning dus.


Maar ook voor een avondje stappen (uiteraard voor de uitbraak van de coronacrisis) was het shirt erg geschikt.De pasvorm was mooi, en met een mooie, diepzwarte kleur kan het natuurlijk nooit echt misgaan. Ook hier was het prettig dat de stof goed ademde, zelfs in een bloedhete club zal je niet snel last krijgen van vervelende luchtjes of vlekken.


Natuurlijk moest het shirt ook even gewassen worden, om te zien of de kwaliteit na een wasbeurt hetzelfde bleef. Gelukkig was ook dat het geval. De kleur bleef pikzwart, het shirt kromp niet en de stof begon ook niet te pillen na de wasbeurt. Al met al was onze collega erg tevreden met het shirt en vond hij het echt een aanrader. Dat het shirt ook nog eens duurzaam geproduceerd was, was natuurlijk heel mooi meegenomen.


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles