European Media Partner

VSNR test... The Browbarber

Na 11 jaar ervaring in de beauty industrie en vijf jaar een eigen beautysalon aan huis te hebben gehad was Iris toe aan een nieuwe uitdaging. Gedurende haar periode als schoonheidsspecialiste kreeg ze al vaak te horen dat wenkbrauwen haar ‘specialiteit’ waren. 

Tegelijkertijd waren browbars al upcoming in New York en London maar vrij nieuw voor Nederland. Ze besloot te gaan werken bij de allereerste browbar in Amsterdam. Hier werkte ze als browspecialist maar gaf ze ook trainingen in allround browstyling. Wenkbrauwen bleken razend populair en Iris besloot weer voor zichzelf te gaan beginnen wat resulteerde in haar kind; The Browbarber, in de Amsterdamse Pijp. De wenkbrauwen staan centraal en haar salon is vooral gericht op semi permanente make-up waaronder de populaire  “Ombre powder brow” behandeling. Ze biedt daarnaast verschillende andere behandelingen aan zoals; brow threading (epileren met touw), waxing, henna brows and browlifting. Ook heeft ze een eigen brow make-up lijn ontwikkeld: The Browbarber make-up.


Techniek 

Iris kiest voor een semi permanente make-up met natural look voor de wenkbrauwen en verlaagt daarmee de drempel voor de klant. In het gezicht geeft semi permanente make-up een zacht en vrijblijvend effect in tegenstelling tot permanente make-up of tattooing, volgens Iris. Het effect kan naar wens een keer per 1/1,5 jaar bijgewerkt worden. Bij het pigmenteer proces wordt gebruik gemaakt van een nano naald: “Ik maak een schaduwbeweging, waarbij de naald oppervlakkig in de huid gaat, vandaar semi permanent. Het poeder effect wordt in vijf lagen opgebouwd, waardoor er een zacht effect wordt gecreëerd (Ombre brow behandeling).” Dit is de laatste techniek op gebied van SMPU, die op dit moment heel populair is. Hiervoor was micro blading heel populair, waarbij met een handtechniek het effect van 3d haartjes wordt gecreëerd. Deze behandeling wordt ook uitgevoerd in de salon van Iris. Voordat ze begint met het tekenen van de wenkbrauwen bestudeert Iris de wenkbrauwen van haar klanten uitvoerig. Zo kijkt ze naar de natuurlijke huid en haarkleur van de klant voor het kiezen van de juiste kleur pigment en bepaalt ze de vorm van de wenkbrauw door nauwkeurig te kijken en gebruikt ze hiervoor diverse meetinstrumenten. Pas bij tevredenheid van de klant en mijzelf ga ik van start met het pigmentatie proces, vertelt Iris.
Beautiful brows 

Niet alleen besteedt Iris veel aandacht aan haar klant, ook aan haar salon is veel aandacht besteed. Zo staan er twee prachtige vintage Belmond (kappers)stoelen, waar de originele asbakken nog inzetten. De zwart witte vintage inrichting wordt opgevrolijkt door een prachtige foto expositie aan de muur. Daarnaast staat er prettige, rustige lounge muziek op waardoor je rustig in de stoel ligt en je volledig kunt overgeven aan de (wenkbrauw)kunsten van Iris. 


Na de behandeling wordt er gelijk een afspraak ingepland voor de nabehandeling. Deze is net zo belangrijk. “Deze behandeling is nodig om de brow look compleet te maken.” 


Na de behandeling is de kleur vrij donker en na een aantal dagen trekt dit weg. Eigenlijk zie je na twee tot drie weken pas het beste resultaat, aldus Iris. En het resultaat is prachtig. Voor natuurlijke maar vollere wenkbrauwen ben je bij The Browbarber aan het juiste adres! 


Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles