European Media Partner

VSNR test Kinfill home care

De producten van Kinfill zijn geen standaard schoonmaakproducten die je in de supermarkt vindt. En dat is met een reden. De schoonmaakindustrie is namelijk een vervuilende industrie. 

Kinfill is een duurzaam alternatief en verpakt de geconcentreerde schoonmaakproducten in glas in slim ontworpen kartonnen dozen om zo het gebruik van single-use plastic in onze dagelijkse routine tegen te gaan. Het gebruik van karton wordt gecompenseerd door echte bomen te planten. Kinfill produceert lokaal, in Nederland en ze maken gebruik van citroenzuur en suikertensiden in plaats van palmolie en chloriden. Ten slotte zijn de flessen, die je thuis vult met de concentraten en water, gemaakt van Italiaans glas en honderd procent biologisch afbreekbaar. 
Experience

De collectie bestaat uit vier verfijnde homecare producten: allesreiniger, vloerreiniger, glas- en spiegelreiniger, en badkamer- en toiletreiniger. Alle producten hebben een eigen geurvariatie; namelijk Naranja nummer 55, Lavender Fields, Cucumis en Pine Husk. De producten worden geleverd in drie dozen, één met de flessen en concentraten, een klein doosje met nieuwe concentraten en een doos waar een prachtige gouden onderzetter voor de flessen in zit. Daarmee begint eigenlijk ook gelijk de beleving. Maak hiervoor zeker een plankje vrij, het liefst op een plek waar je de glazen flessen goed kunt zien, want de flessen zien er prachtig uit. Wanneer je de flessen vult zorg er dan voor dat je het tuitje van de concentraten goed in de glazen fles doet, zodat het concentraat niet kan gaan lekken. De flessen bevatten een handige spraykop waarmee je gemakkelijk de oppervlakten die schoongemaakt moeten worden kunt bereiken zodat je niet eerst een sopje hoeft te maken. Daarnaast is de kleurige rubberen band aan de onderkant van de fles niet alleen handig om het type schoonmaakproduct te herkennen, maar ook fijn bij het neerzetten van de glazen fles op bijvoorbeeld tegels. Bij een nat oppervlak glijdt de fles niet weg. 


Geurig feestje

Het allerfijnste bij schoonmaakproducten moet de geur zijn. De producten van Kinfill ruiken in eerste instantie heerlijk, maar van sommige producten vervloog de geur snel. Onze favoriete geur, dennenappel, bleef daarentegen wel lang hangen. Graag zouden wij ons hele huis hiermee schoon willen maken, zo heerlijk fris is deze geur en omdat je niet eerst een sopje hoeft te maken drogen je handen niet uit. 


Krachtige schoonmaakspray  

De glass & mirror spray was favoriet. Vele glasreinigers laten vegen achter op de spiegel en dat is bij de Kinfill spray niet aan de orde. Het maakt keurig schoon en laat geen vegen achter. En het is een prachtige eyecatcher op de gouden onderzetter onder de spiegel op een dressoir, dat zorgt voor een mooie look in je huis. 


De homecare producten van Kinfill zijn een duurzaam feestje. Niet alleen om zelf uit te pakken en te gebruiken, maar ook om cadeau te geven. 

Feit

Wat: Full House Collection van Kinfill

Waar: Thuis

Kosten: 59,95 euro

Info: www.kinfill.com 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles