European Media Partner

VSNR My way to success… Danny Membre

Elke editie vragen we een (Amsterdamse) ondernemer het hemd van het lijf. Deze keer spreken we Danny Membre, medeoprichter van RUMAG, een social media platform bekend van zijn quotes, en managementbureau Puntenslijpen. 

Hoe kwam je op het idee van RUMAG?

“RUMAG is niet per se ontstaan vanuit een idee. Eerst was RUMAG een blog met een focus op flirten, liefde en seks. Om de blog te promoten werden er quotes uit de artikelen gehaald en in een leuk jasje gestoken om zo het artikel te ondersteunen. Op een gegeven moment werden de quotes groter dan de blogs zelf en kregen we enorm veel volgers erbij.”


Waarom ben je begonnen met ondernemen?

“Eigenlijk ben ik begonnen met ondernemen omdat ik niet voor iemand kan werken. Ik heb heel veel moeite met luisteren naar iemand die zegt wat ik moet doen. Daarnaast heb je als ondernemer vrijheid. Vrijheid om keuzes te maken hoe en wanneer je wilt. Wil je vandaag even niet bereikbaar zijn dan is er niemand die daar wat van zegt. En dat vind ik heel prettig.”


Wat voor type ondernemer ben je?

“Ik ben het type ondernemer dat altijd naar zijn onderbuikgevoel luistert. Ik doe niks wat niet goed voelt. En ik ben ook een ondernemer die anderen in zijn of haar kracht probeert te zetten. Van mijzelf weet ik waar ik goed in ben en waarin niet. Ik verzamel dan ook mensen om mij heen die mij goed aanvullen. En volgens mij ben ik geen harde ondernemer. Ik laat mijn medewerkers graag vrij om ook zelf beslissingen te nemen.”


Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“RUMAG is een jongerenplatform. Dat betekent dat er ook mensen bij ons werken uit die doelgroep. Zij snappen de doelgroep en halen inspiratie uit het dagelijks leven. Daarnaast is zeventig procent van de lezers vrouw. Er werken daarom ook meer vrouwen dan mannen bij RUMAG. De mensen om ons heen maken het merk en van onze mensen krijgen we dus inspiratie.”


Wat is de grootste les die je hebt geleerd tijdens het ondernemen?

“Steek je je hoofd boven het maaiveld, dan is de kans groot dat ‘ie er afgehakt wordt. En dat is ons ook overkomen. Hoe zwaar of moeilijk de reis ook is, opgeven is geen optie. Ondernemen kost heel veel energie en je moet er veel voor opofferen, maar daar leer je wel heel veel van. Niet alleen leer je over jezelf, maar ook over anderen en je bedrijf. Sta je open om te blijven leren, dan zal het altijd goedkomen. De reis van ondernemen is niet altijd leuk, maar wel heel waardevol en leerzaam. Zo kun je als ondernemer ook blijven groeien.”


Waar ben je trots op?

“De coronatijd was moeilijk, zoals voor veel ondernemers. En nadat we onder vuur kwamen te liggen hebben we het tij weten te keren. Daar ben ik heel trots op. Daarnaast ben ik tijdens de coronaperiode een nieuw bedrijfje gestart, een managementbureau dat bn’ers en influencers begeleidt, zoals Andy van der Meijde, Nesim en Meryiam El Hamadi en dat groeit als kool. Op het moment dat ik iemand erbij nam, mijn compagnon Mylene Uitendaal, nam het managementbureau een nog grotere vlucht. Naast het managementbureau ben ik ook heel trots op het bedrijf JAMC (Just another media company) dat ik heb opgebouwd. Dit is het grootste jongeren platform van Nederland en België. En dit allemaal kan ik niet doen zonder de hulp van mijn vrouw. Zij helpt bij het ondernemen waar nodig en zorgt ervoor dat alles thuis goed loopt. Ik ben dan ook heel trots op haar, want zij maakt het mogelijk dat ik mijn dromen kan waarmaken. Zonder haar was ik niet de ondernemer die ik nu ben.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles