European Media Partner

VSNR Beauty tips

Met de gure herfst en winter in aantocht kunnen je huid en haar wel wat extra verzorging gebruiken. Op een futloos kapsel en een droge schilferige huid zit immers niemand te wachten.

Haar

Ga voor een shampoo en verdere behandeling die past bij jouw haar. Voed droge punten, reinig een vette hoofdhuid, lift je kleur en zorg dat je krullen niet gaan pluizen.

Voor fijn haar kan je het beste gaan voor een lichte shampoo met veel vitamines, zodat je haar niet gaat hangen, zoals deze volumising shampoo van Molton Brown. Heb je je haar geverfd? Dan heeft het een speciale behandeling nodig om te voorkomen dat het verven je haar uitdroogt of de kleur vervaagt.


Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een stof die in ons eigen lichaam voorkomt. Bijvoorbeeld in de huid en in het bindweefsel. Hyaluronzuur kan grote hoeveelheden vocht aan elkaar binden, waardoor het een grote rol speelt in de hydratatie van de huid. In principe is het ingrediënt geschikt voor elk huidtype, maar het werkt het beste in een vochtige omgeving. Als er sprake is van een droge huid zijn er nog extra ingrediënten in een crème nodig om de stof zijn werk te laten doen. Combineer de stof bijvoorbeeld met cyclopentasiloxane, dat zorgt ervoor dat het vocht niet uit je huid ontsnapt.


Cannabis

Toegegeven, het is niet het eerste waar we aan denken wanneer we het over cannabis hebben, maar hennep kan wonderen doen voor je huid. Cannabis bevat namelijk ontstekingsremmende, genezende en antioxiderende krachten en is daarom uitermate geschikt om de huid te voeden en te doen herstellen. Het ingrediënt is daarom ook geschikt voor alle huidtypes. Of de huid nou droog, gevoelig of al iets rijper is.


Supplementen

Echte schoonheid komt van binnenuit. Voedingssupplementen kunnen dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde huid en gezond haar. Er zijn voor elke soort huid en voor ieder haartype producten op de markt, dus kijk goed wat het beste bij jouw huid of haar past.


Handen

We wassen onze handen momenteel vaker dan voorheen. Dat is natuurlijk goed, maar het feit blijft wel dat onze handen hierdoor behoorlijk uitdrogen. Als je je handen wast, was je namelijk een laagje vet weg dat je huid beschermt tegen bacteriën. Om je handen te beschermen is het dus belangrijk om ze regelmatig in te vetten met een lekkere handcrème. 

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles