European Media Partner

Voeding, sport en rust

De vakantie is voorbij en eigenlijk zijn er ook voor coronakilo’s geen excuses meer te verzinnen nu de sportscholen al een paar maanden weer open zijn. September is dus het uitgelezen moment om eens goed te kijken naar je levensstijl en gezonde keuzes te maken.

Ook voor fitnessgoeroe Fajah Lourens was het begin van de coronatijd wat lastiger op het gebied van gezondheid. “Ik kwam net terug van vakantie toen het begon, dus ik stond sowieso al in de vakantiemodus”, vertelt ze. “Vervolgens werd alles afgezegd en hoefde ik ineens nergens meer naartoe, dus ik ben daar gewoon mee doorgegaan toen ik terugkwam. Je zag ook echt een tweedeling, mensen die heel fit werden en mensen die juist voor lang leve de lol gingen. Ik hoorde bij die laatste.”


De knop om

Het lijkt er echter op dat de nieuwe situatie nog een tijdje aan blijft houden. En dus moet er een knop om. “Juist nu we de herfst ingaan is het belangrijk gezond te eten en te bewegen om je immuunsysteem op peil te houden”, stelt Fajah. “Sporten zorgt voor een betere doorbloeding en dat is belangrijk voor allerlei processen in je lichaam, waaronder het transporteren van vitaminen. Je voelt je er ook echt beter door.”


Vaak lopen mensen vast omdat ze te veel na gaan denken over het sporten. “Als je ’s ochtends al gaat stilstaan bij wat je ’s avonds allemaal in die sportschool moet gaan doen, dan wordt het een enorme horde”, vertelt Fajah. “Eigenlijk moet je er niet al te veel bij stilstaan en gewoon beginnen. Dat werkt het beste.”


Niet alles tegelijk

Aan de andere kant denken mensen ook dat ze meteen hun hele leven moeten omgooien als ze gezonder willen leven. Dat werkt volgens Fajah juist averechts. “Als jij normaal gesproken alleen maar chips eet en altijd op de bank ligt is de overstap naar vijf keer per week sporten enorm. Dat houd je simpelweg niet vol, waardoor je binnen de kortste keren weer in je oude patroon vervalt. Mentaal gezien is dat een enorme tegenslag, waardoor je op een gegeven moment helemaal niet meer begint, omdat het stemmetje in je hoofd zegt dat het je toch niet gaan lukken.”


Daarom is het slim om klein te beginnen. “Vervang frisdrank en alcohol voor water en ga voor gezonde snacks in plaats van een Mars of een Snickers”, stelt Fajah. “Zelf miste ik makkelijke snacks voor onderweg, daarom heb ik Killerbody Food ontwikkeld. Dit zijn betaalbare on the go producten. Proteïnewater en -repen die lekker zijn, maar ook 14 gram proteïne bevatten. Die proteïnen zijn enorm belangrijk voor je spierherstel.”


Rust & acceptatie

Als laatste is het volgens Fajah ook enorm belangrijk om jezelf te accepteren zoals je bent en jezelf niets te ontnemen. “Als je er een keer niet zo lekker in zit, is dat ook oké. Je hoeft niet elke dag te sporten en salades te eten, je mag jezelf ook best een keertje laten gaan. Rust is namelijk ook enorm belangrijk om te herstellen. Bij een gezonde levensstijl zijn voeding, sport en rust in balans.”


Win Killerbody Food

Wil je de producten van Fajah zelf uitproberen? Laat ons dan weten waarom jij deze ‘on the go’ producten nodig hebt en win een doos met alle producten om uit te proberen. Stuur je antwoord vóór 16 oktober naar winactie@europeanmediapartner.com om kans te maken. 

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles