European Media Partner

Verzorg je hoofdhuid even goed als je gezicht

Veel mensen hebben last van een jeukende, droge, onrustige en schilferige hoofdhuid. Behandel je deze problemen niet, dat kan de hoofhuidaandoening chronisch worden.

Je haar niet wassen, kammen of borstelen voor mooi, glanzend haar. Het zijn tips die je op het internet vaak tegenkomt, maar volgens de experts werken deze juist averechts en kan het niet goed verzorgen van je haar leiden tot ernstige hoofdhuidaandoeningen en haaruitval.


Als je je haar niet vaak genoeg wast of borstelt kan vuil zich opstapelen op de hoofdhuid. Dit kan leiden tot aandoeningen als jeuk, schilfers, roos of korstvorming op de hoofdhuid. Vooral dat laatste is erg pijnlijk en vervelend en zorgt bij sommige mensen ook voor schaamte. Volgens Gezondnu is het bij een droge hoofdhuid of roos juist goed om je haar regelmatig voorzichtig te borstelen, om de dode huidcellen te verwijderen. Zo voorkom je dat deze irritaties gaan veroorzaken. 


Glans

Hoofdhuidproblemen kunnen makkelijk opgelost worden, maar dan moet er wel actie ondernomen worden. Anders kan de hoofdhuidaandoening chronisch worden. Volgens WebMD is het belangrijk je haar dagelijks te wassen als je last hebt van hoofdhuidproblemen. Kies je shampoo zorgvuldig. Natuurlijke kruidenshampoos bevatten geweldige kruiden met vaak kalmerende effecten op de hoofdhuid. 


Ook is het slim om je haar en hoofdhuid niet te vaak bloot te stellen aan hitte en stylingproducten. Dit zijn namelijk de grootste boosdoeners wanneer het aankomt op hoofdhuidproblemen. Vooral droogshampoo moet je volgens de deskundigen niet te vaak gebruiken, omdat dit de hoofdhuid extra uitdroogt.


Wanneer je toch gebruik maak van stylingproducten en droogshampoo, was je haar dan wel regelmatig of de volgende dag. Ook is het goed om je haar niet één, maar twee keer achter elkaar te wassen. Zo weet je zeker dat alle resten die irritatie aan de hoofdhuid kunnen veroorzaken weggewassen worden. Een schone hoofdhuid zorgt ervoor dat de haargroei gestimuleerd wordt en irritaties wegblijven. Zo krijg je glanzend en gezond haar waar je trots op kan zijn.


Delen

Journalist

Related articles