European Media Partner

Verleidingsgevaar in dé keuken-snoepwinkel net over de grens

Toe aan een nieuwe keuken? Online inspiratie opdoen is leuk, maar op een gegeven moment wil je al die vele verschillende mogelijkheden ook in het echt zien. VSNR nam een kijkje net over de grens in Nordhorn, in de twee enorme showrooms van Ekelhoff Küchen, samen goed voor 10.000 m² waar de mooiste keukens verleidelijk staan opgesteld.

Veel donkere kleuren en hout, maar ook veel zachte warme tinten als beige en zandgrijs is het eerste wat opvalt, dwalend tussen al die keukens. Maar ook prachtige natuursteensoorten die uitnodigen tot strelen, en fronten in bijzondere materialen als matglas of keramiek die zorgen voor een luxueuze uitstraling.

 

“Je koopt een keuken niet voor een paar jaar”, vertelt Miriam Monchen, marketing manager bij Ekelhoff Küchen. “Het is een investering waar je lang van wilt blijven genieten. En waar je een muur gemakkelijk een andere kleur kunt geven is dat bij een keuken toch wat moeilijker. In de praktijk wordt er dan ook vaak gekozen voor neutrale en tijdloze kleuren en materialen.” 

 

Trends/Details

Trends komen en gaan. “Toch lijkt de zwarte of donkere keuken een blijvertje. Vaak ook wordt alleen een deel van de keuken, zoals het eiland of de kastenwand, in een donkere kleur of houtsoort uitgevoerd. De trend van natuurlijke materialen als hout, steen en keramiek, graag ook ton-sûr-ton gecombineerd, zal dan ook niet zo snel overwaaien, verwacht ik. Details in messing, goud of koper kunnen in een donkere keuken spannende accenten zetten. Sowieso is er veel aandacht voor details: hoe een spoelbak is ingebouwd in het werkblad, de binneninrichting van kasten en lades, praktische én mooi vormgegeven elementen op of boven het eiland of aan de achterwand.”

 

Kweekkast

“Qua apparatuur is de Quooker en de inductieplaat met geïntegreerde afzuiging niet meer weg te denken uit een moderne keuken en ook wordt steeds vaker gekozen voor een stoomoven of een wijnkoelkast. Wat ik zelf een hele leuke ontwikkeling vind is de kweekkast, waar je je eigen kruiden of groenten in kan kweken. Deze bijzondere kast is er in verschillende maten en kan net als andere inbouwapparatuur in elke keuken worden geplaatst.” 

  

Werkplaats 

Naast de vele merkkeukens zijn er ook handgemaakte keukens te zien. In de professionele meubelwerkplaats kan alles op maat worden gemaakt. “Omdat niet iedere keukenwens te realiseren is met standaardoplossingen. Onze keukendesigners hebben hierdoor een enorme ontwerpvrijheid. Er is keuze uit meer dan zestig duurzame houtsoorten, van knoestig eiken tot lichtvoetig bamboe of een Afrikaanse houtsoort. Uiteraard perfect afgewerkt met veel aandacht voor details, wat zorgt voor een luxe uitstraling. En niet alleen in hout, ook in glas, steen, staal, keramiek... dankzij ons grote netwerk van betrouwbare partners kunnen wij vrijwel iedere klantenwens vervullen.”

 

Ervaren

“Een nieuwe keuken koop je niet online”, gaat Miriam verder. “Je wilt juist ervaren hoe een bepaald keukenblad aanvoelt. Hoe kleuren elkaar kunnen versterken of juist niet en waarom gesatineerd glas zo mooi matcht met rvs of blank eiken.”

Net over de grens in Nordhorn, Duitsland, vind je deze ware snoepwinkel voor de keukenzoeker. Wat je stijl ook is, van landelijk tot modern. In de twee grote showrooms (een in het centrum van Nordhorn, de andere aan de rand van de stad) vind je het allemaal. Met topmerken als SieMatic, Poggenpohl, en het eigenzinnige designmerk next125, maar ook de meer voordelige merken Ballerina en Contur. Allemaal worden ze gekenmerkt door mooie designs en materialen van uitstekende kwaliteit.”  

 

Belevenis 

Al klinkt het ver, net over de grens in Duitsland, dat is het niet. “Vanaf Amsterdam zijn de showrooms binnen twee uur te bereiken. Niet alleen de keukenshowrooms zijn een ware belevenis. Een bezoek brengen aan Nordhorn betekent ook een leuk dagje of weekendje weg. Vlakbij Nordhorn ligt het historische kuuroord Bad Bentheim met een fraaie burcht, en voor de kinderen is er de leuke en betaalbare dierentuin in Nordhorn. Zo wordt een nieuwe keuken uitzoeken een feestje voor het hele gezin!” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles