European Media Partner

Verbind je tuin met je interieur

Als je de sfeer en stijl van je interieur doortrekt naar je tuin creëer je rust en eenheid. Dat is niet alleen heel mooi, maar ook goed voor een lekker relaxed zen-gevoel. En in deze drukke tijden kan je dat natuurlijk heel goed gebruiken. En zo doe je het:

Lekker loungen: het huiskamergevoel in je tuin

Met mooi weer is het natuurlijk superzonde om binnen te zitten. Buiten zijn is niet alleen fijn, maar ook nog eens hartstikke gezond (vitamine D). Zorg er dus voor dat je tuin royaal voorzien is van fijne zitplaatsen. Een fijne bank om op te loungen en een tuintafel of picknickset om aan te borrelen en te eten bijvoorbeeld. 


En vergeet je trouwe viervoeter(s) niet. Die relaxen graag met je mee op een zacht hondenkussen of een leuke loungeplek!


Werk ook buiten met je favoriete kleuren, motieven en patronen

Hou je van wit en streepjesmotieven of loop je juist warm voor warme kleuren en rustige motieven? Je kunt de stijl die je binnen hebt eenvoudig doortrekken naar je tuin. Doe dat met woonaccessoires zoals bloempotten en (sier)kussens. Dat is makkelijk en ook heel voordelig. 


Maar je kunt ook een stapje verdergaan. Heb je Portugese tegels in je keuken, hal of badkamer? Laat die dan terugkomen in je tuin. Er bestaan namelijk ook soorten die uitstekend geschikt zijn voor buiten. En is (het doek van) je zonnescherm aan vervanging toe? Het staat prachtig als de kleuren hiervan matchen met je interieur.


Groen moet!

Een huis is pas een thuis als je mooie planten hebt staan of hangen. Groen staat tenslotte gezellig en is ook heel goed voor het klimaat in huis. Maar dat geldt natuurlijk ook voor je tuin. Een tuin is geen tuin zonder planten en met wat mooie bloemen maak je de bijtjes ook weer een beetje blij. En het is het allermooist als ook die planten goed matchen. 


Sommige soorten bamboe doen het ook prima in huis. En wist je dat je lavendel ook binnen kunt neerzetten? Staat supermooi en van de geur ervan word je heerlijk relaxed. Ze willen allebei wel graag wat zonlicht. Groente en fruit horen natuurlijk ook bij de groentrend. Horizontale tuinen, verticale tuinen, het mag tegenwoordig allemaal.


Haal sfeerlicht naar je tuin

Als je 's avonds gezellig buiten zit, staat het hartstikke gezellig als je tuin mooi verlicht is. Dat doe je met een mooi lichtsnoer, een stoere schemerlamp en/of mooie papieren solarlampen.

Feit

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met WONEN.nl, en verscheen eerder al op hun blog.

Delen

Journalist

Related articles