European Media Partner

Vegan Bieten-kikkererwtenpancakes met Hoemoes Rode Biet en waterkerssla

Dit gerecht is perfect voor de lunch, maar je kunt er ook kleinere pannekoekjes van maken voor op een buffet. De pancakes zijn pittig en kruidig en heerlijk met bietenhoemoes en frisse waterkers-koriandersla.   

Voor de pancakes:

– 150 g gekookte biet + 50 ml van het bewaarvocht

– 2 bosuitjes, in dunne ringen

– 2 kleine groene chilipepertjes, fijngehakt

– 2 tl komijnzaad, geplet in de vijzel

– 2 tl venkelzaad, geplet in de vijzel

– 2 tl korianderzaad, geplet in de vijzel

– 1 tl bakpoeder

– 100 g kikkererwtenmeel

– 50 g griesmeel

– 2 tl zout

– 150-175 ml water

– olijfolie, om in te bakken


Overig:

– 1 sinaasappel, het sap en de geraspte schil

– 2 cm verse gember, geschild

– 30 ml olijfolie

– 1 zakje jonge waterkers

– ½ bosje koriander

– 1 bakje Maza Hoemoes Rode Biet

– 2 el geschaafde amandel

– 2 el za’atar


Houd 50 ml van het bewaarvocht van de bieten apart. Rasp de bieten grof. Meng ze met de overige ingrediënten (m.u.v. de olijfolie) tot een nat beslag en laat even rusten.


Doe het bietensap in een steelpan met de sinaasappelschil en het stukje gember. Doe het sinaasappelsap erbij en laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper en meng met de olijfolie.


Verhit een paar el olijfolie in een koekenpan en giet er een soeplepel beslag in. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je meerdere pancakes tegelijk bakken. Bak ze aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren en neem uit de pan. Herhaal met de rest van het beslag.


Pluk de koriander en ontdoe de waterkers van de harde stelen. Meng in een kom met de dressing. Rooster het amandelschaafsel droog in een koekenpan. 

Delen

Journalist

Related articles