European Media Partner

Vakantie vieren in Tanzania

Tanzania is een van de mooiste landen in Afrika en heeft het meeste aantal wilde dieren per km2. Het land is enorm en divers, je hebt alles van tropische stranden tot savanne en van bergtoppen tot indrukwekkende regenwouden. Grote groepen dieren bewegen vrij door het land in een continue trek naar vers gras en water. Het is daarom het ideale land om te genieten van een prachtige safari.

 

Reis bijvoorbeeld op een duurzame manier met een jeep en een persoonlijke gids door de wildernis en  bezoek het Serengeti National Park. Dit is het beroemdste safaripark van Tanzania. Hier vind je uitgestrekte grasvlaktes met ontelbare hoef- en roofdieren. Dit UNESCO Werelderfgoed  is de ideale plek om wild te zien. Heel bijzonder is de geboorte van ontelbare gnoes en zebra’s vroeg in het voorjaar.

 

Maar ook andere bestemmingen, zoals de Ngorongoro Krater en Lake Manyara National Park zijn onvergetelijke plekken om te bezoeken. Je zult hier zonder twijfel kunnen genieten van spectaculaire uitzichten en vele dieren kunnen zien. In de  Ngorongoro Krater kun je de big five spotten: leeuw, buffel, olifant, neushoorn en luipaard.

 

Maar een safari hoef je niet per se in de Jeep te ervaren. Ga bijvoorbeeld op wandelsafari. Het gaat hierbij niet om het afleggen van zoveel mogelijk kilometers, maar om het genieten van de omgeving waarin je je bevindt. Tijdens een wandelsafari word je begeleid door een professionele gids en een  parkwachter en loop je door prachtige gebieden op zoek naar sporen en wilde dieren. Je ziet veel en staat oog in oog met de dieren. Olifanten, giraffes en apen spotten jou ook…

 

Zon, zee, strand

Liever een tropische strandvakantie? Ook dat kan in Tanzania. Er is een prachtige kustlijn met talloze kleine dorpjes waar je van het rustige Afrikaanse leven en de rijke historie van het land kunt genieten. Je vindt er prachtige witte stranden en fantastische plekken om te snorkelen en te duiken. Dolfijnen, walvishaaien, mantaroggen, bultrugwalvissen en ontelbare kleurige vissen en koraal. Het is er allemaal. Hierbij kan je natuurlijk naar het prachtige en levendige Zanzibar eiland gaan, maar ook de minder bekende eilanden hebben een hoop te bieden. Op Pemba eiland kan de ervaren duiker zijn hobby bijvoorbeeld perfect uitoefenen. Juist op zoek naar rust? Dan is Mafia eiland de plek voor jou. Hier is de bevolking nog bezig met landbouw en visserij, en het is nog niet echt ontdekt door de toeristen. Perfect om lekker uit te rusten in een authentieke omgeving.

 

Voor de avonturier

Als je op zoek bent naar avontuur kan je ook de fiets pakken in Tanzania. Er zijn prachtige fietstochten te maken rondom enkele van de Nationale Parken. Of beklim de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, een prachtige plek voor mooie bergwandelingen al dan niet naar de top (5.895m hoog). Daarnaast is het ook mogelijk om te kanoën op een van de prachtige meren, op een paard de wildernis te verkennen of een ballonvaart te maken. 

 

Belangrijk om te weten

Voordat je naar Tanzania reist moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Zo moet je inentingen voor DTP en Hepatitis A halen en is het een malariagebied. Het is dus verstandig om malaria medicijnen mee te nemen. Ook heb je voor het land een visum nodig. Ga dus goed voorbereid te werk! 

Delen

Journalist

Related articles