European Media Partner

Uitgelicht: Broek in Waterland

Van oorsprong is Broek in Waterland een schippersdorp, waar veel reders, kapiteins en rijke kooplieden in de zeventiende en achttiende eeuw kwamen wonen. Het maakte van Broek in Waterland een van de meest welvarende dorpen van Waterland. Het dorp is een oase van rust, op een steenworp afstand van de drukke stad. Maar er is ook meer dan genoeg te ontdekken.

Het Beroemde Huis

Het Beroemde Huis is een unieke plek om eens te bezoeken. Hier vindt je bijzondere 17e eeuwse interieurschilderingen. Jarenlang zijn deze verborgen gebleven onder dikke lagen verf, voorzetwanden en verlaagde plafonds. In 1990 kwamen de schilderingen weer aan het licht bij een grootschalige restauratie. Op aanvraag leiden de eigenaren je graag rond.


Muurgedichtenroute

In Waterland kan je met een cultuurhistorische gids wandelend of fietsend langs de Waterlandse Muurgedichtenroute. De gids vertelt je alles over de dierengedichten die zijn aangebracht op de muren in de dorpskernen en de stadskern van Waterland. De dieren die beschreven worden speelden vroeger een grote rol in het gebied, maar ook aan de dieren die vandaag de dag nog van groot belang zijn wordt gedacht. Al wandelend of fietsen kom je langs 25 prachtige dierengedichten, waardoor je een hoop extra informatie over de regio kunt vergaren.


Boottocht met gids

De rijke natuur in Broek in Waterland kan je het allerbeste vanaf het water ontdekken. Waterland is het land van water, moerassen, eilanden en wuivende rietvelden. Dit alles is vanaf de boot goed te zien, wat zorgt voor het perfecte dagje uit en een heerlijke rust.


Op de fiets

In Broek in Waterland kan ook perfect gefietst worden. Er zijn een hele hoop vaste routes die je door de prachtige, natuurrijke omgeving voeren en je kennis laten maken met Broek in Waterland en de omliggende dorpen. Ontdek de vele vogelsoorten en geniet van het bewegen in de vrije natuur.

Delen

Journalist

Related articles