European Media Partner

Troebel sap: lekker en puur natuur

Bij het drinken van appelsap dacht men al gauw aan de heldere goudgele versie. Maar een gezonde versie, puur natuur, zonder toevoegingen, in troebele vorm was er nog niet. Terwijl met de jaren er steeds meer aandacht voor een gezondere levensstijl kwam. 

Overtuigend sap

“Dat moest dus anders”, vertelt Janine Tazelaar van De Appelaere. “En na tweeëndertig jaar als fruitteler gewerkt te hebben wist mijn vader in 1995 precies hoe hij een gezonde, lekkere troebele sap kon maken. Toch was het voor mijn vader hard werken om iedereen te overtuigen van de kwaliteit van het troebel sap. Met het stratenboek op zijn schoot heeft hij dan ook vele kilometers door Nederland afgelegd. Maar al snel werden de mensen erg enthousiast. Het sap verrast je door de kwaliteit en de volle, frisse smaak. Het is net alsof je echt de appel proeft met een natuurlijk zoete smaak. De troebel sappen hebben geen extra toevoegingen. Het is echt alleen het fruitsap.”


Oogst 

De appels en peren  worden alleen in de maanden september, oktober en november tot sap geperst, gaat Janine verder. “Dit omdat het fruit net na de pluk het allerlekkerste is.. Naast het troebele appelsap, hebben we ook troebel sap van peren en sinaasappelen. De sinaasappelen komen uit het buitenland, worden in het land van herkomst na pluk gelijk geperst en worden dan verscheept naar Vlissingen.” Ook de sinaasappelsap is puur, dus niet uit concentraat.


Uitbreiden en bereiden

Het was een bewogen jaar. “We hebben veel last ondervonden van het feit dat de horeca dicht was. Maar we hebben absoluut niet stilgezeten! Persoonlijk wilde ik zo min mogelijk aandacht besteden aan wat niet meer kon, maar juist aan wat we nog wel konden. Zo hebben we meer aandacht aan onze geschenkdozen kunnen besteden die enorm in trek bleken te zijn voor alle thuiswerkers, de zieken en voor de kerstpakketten. En zijn we bezig om ons assortiment uit te breiden met de Druivelaere. Ook weer een heerlijk frisse sap van druiven, waar men vanaf begin februari van kan gaan genieten. Niet alleen zijn de sappen heerlijk om te drinken, maar je kunt er zelfs mee koken. Vele koks maken hier dan ook sauzen, marinades en dressing mee, maar ook ijs. Ze gebruiken het voor van alles. En niet alleen de koks, maar ook de mensen thuis kunnen er bijvoorbeeld een appeltaart mee bakken, of heerlijke cock- en mocktails van maken. Genoeg mogelijkheden om heerlijk te kunnen genieten van een troebel en gezond sap!”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles