European Media Partner

Tips voor een gezonde zomer

De zomer is bij uitstek het seizoen om gezond te eten en dat hoeft helemaal niet lastig te zijn. Hieronder een aantal tips om gezond de zomer door te komen.

Aardbeien

Aardbeien bevatten weinig calorieën en zitten boordevol vitamine C. Ook draagt de vrucht bij aan de inname van foliumzuur. Gelukkig worden de Hollandse aardbeien volop verkocht in de zomer. Genoeg redenen om daar extra van te genieten. 


Groenten

Bij de zomer horen ook verse groenten, misschien wel uit eigen tuin. De trend groente is het nieuwe vlees is dan ook perfect voor de zomer, want in plaats van de traditionele burgers en biefstuk zijn verse groenten net zo lekker van de barbecue en ze maken de maaltijd een stuk gezonder!  


Omega 3

Omega 3-vetzuren zijn onverzadigde vetzuren. De bekendste hiervan zijn alfa- linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA). Deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en zitten voornamelijk in lijnzaadolie en vette vissen, zoals zalm en haring. 


Noten

Elke dag een handje noten is gezond. Noten bevatten veel voedingsvezels, zijn een bron van mineralen en rijk aan eiwitten, vitamine B en onverzadigde vetzuren. Doe bijvoorbeeld eens een handje noten over je yoghurt, door je smoothie of over je salade. 


Courgetini

Pasta kun je heel goed vervangen door groente. Maak bijvoorbeeld eens lekkere courgetini. In plaats van spaghetti maak je pastaslierten van courgette met een juliennesnijder. Laat vooral ook de schil aan de slierten, daar zitten de meeste voedingsstoffen in. 


Fruitijsjes

Gezonde fruitijsjes zijn super makkelijk zelf te maken. Je gooit je favoriete zomerfruit, bijvoorbeeld aardbeien en frambozen, met wat magere Griekse yoghurt in de blender. Giet dit vervolgens in ijsvormpjes en de volgende dag heb je heerlijke gezonde fruitijsjes. 


Water

We weten allemaal dat water drinken belangrijk is om voldoende vocht binnen te krijgen. Je hebt dit nodig omdat je het verliest door te ademen, zweten en toiletbezoekjes. Zeker met warm weer zweten we meer en is het belangrijk minimaal anderhalf tot twee liter per dag water te drinken.

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles