European Media Partner

Tips van Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk maakt het leven leuk voor zichzelf én voor anderen. Ze deelt graag tips rondom haar favoriete thema’s, waaronder koken, en heeft daar inmiddels zelfs haar business van gemaakt. “Je dag wordt al snel een beetje beter als je goede tip krijgt, toch?”  

Je kunt wel zeggen dat haar leven draait om koken en eten. Jet schreef er drie boeken over en meerdere artikelen voor verschillende magazines, kookt minstens twee keer per week bij 24Kitchen en geeft in haar online magazine ‘Tip van Jet’ de beste tips rondom dit onderwerp. “Ik vind ontzettend veel dingen leuk, maar val eigenlijk altijd terug op horeca, eten en drinken. Dat is mijn passie.” 

 

Een beetje stout

Het online magazine Tip van Jet gaat over goed voor jezelf zorgen en lief voor jezelf zijn in de breedste zin van het woord. Het gaat over eten en drinken, maar ook fijne films, bijzondere kledingwinkels, goede boeken en inspirerende mensen komen voorbij. Elke maand heeft een ander thema dat haar persoonlijk aanspreekt, zoals ‘kookboeken’, ‘Parijs’ en ‘een beetje stout'. In november zal de rode draad ‘dertigers’ zijn. Je kunt vast raden waarom. Hoe komt ze aan alle input om het hele platform te vullen? “Mijn dagen zijn altijd al gevuld met lezen, kijken en onderzoeken. Wat is nieuw? Wat is leuk? Tijdschriften, kranten, Pinterest, Instagram; niets gaat ongezien aan me voorbij. De dingen die ik vind, deel ik graag met anderen.”

 

Parijs in Amsterdam

Of ze nog andere dromen heeft? “Een eigen restaurant openen! Ik ben gek op Parijs, dus het moet een Parijse brasserie worden in Amsterdam.” Voorlopig focust ze zich echter nog even op haar huidige business. “Ik wil eerst nog zelfverzekerder worden in het ondernemen. Het is onwijs leuk, maar ook spannend. Ik ga verhuizen naar een groter kantoor en voor het eerst heb ik mensen in dienst; daar komen andere verantwoordelijkheden bij kijken. Gelukkig helpt mijn vriend me met de financiën, zonder hem zou ik het niet kunnen.” Tip van Jet voor alle ondernemers? “Weet hoe je Excel moet gebruiken.”

 

Practice what you preach

Hoe zit het eigenlijk met haar kookkunsten thuis? “Als ik zelf kook, doe ik dat met verse en gezonde producten. Mijn signature? Snel en gezond. Veel groente, weinig vlees. Uit pakjes koken is uit den boze. Koken hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet een paar handige technieken kennen en een aantal goede producten in huis hebben. Ik zweer bij olijfolie van een traiteur en de juiste pannen; dan ben je al over de helft! Als ik snel iets op tafel wil zetten, maak ik graag een grote pan mosselen, frittata of caponata met gestoofde kabeljauw.” Voor mensen die niet graag koken, heeft Jet natuurlijk ook een tip: “Neem eens een dag om een aantal lekkere recepten uit te denken en doe op zondag zoveel mogelijk boodschappen. Het gaat uiteindelijk allemaal om de voorbereiding.” 

Delen

Journalist

Related articles