European Media Partner

Sui Kau soep (garnalen ravioli)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • Bouillonsoep
  • 3 liter water
  • 3 kippenbouten zonder vel
  • 1 theelepel wonton soepbasis
  • 3 lente-uien
  • 1 grote ui
  • 4 plakjes gember
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 pak wonton vel
  • 250 gram gepelde garnalen
  • 60 gram bamboespruiten


Sausmix

  • 1½ theelepel oestersaus
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel Shaoxing kookrijstwijn
  • ½ theelepel knoflook
  • ½ theelepel sojasaus
  • ½ theelepel kippenbouillonpoeder
  • ½ theelepel sesamolie
  • ¼ theelepel  witte peper
  • ⅛ theelepel suiker

Zo maak je het

Bouillonsoep:

Breng 3 liter water met de kippenbouten, uien, knoflook, lente-uien en de gember aan de kook. Draai daarna het vuur omlaag en laat het rustig sudderen gedurende 1 uur. De bouillon zal tijdens het koken wat gaan schuimen. 

Met behulp van een fijne schuimspaan (vetspaan) haal je het schuim dat aan de oppervlakte drijft voorzichtig uit de pan. Na 20 minuten haal je de kippenbouten eruit, vervolgens pluk je het vlees er van af en zet het opzij. De botten doe je weer terug in de pan. Breng het geheel op smaak met een 1 theelepel wonton soepbasis mix.


Sui kau:

Ontdooi de wonton vellen een paar uur van tevoren. Ontdooi de garnalen en dep het goed droog. Snijd ze in grove stukken. Spoel de bamboespruiten goed uit en snijd ze fijn.

Doe alles in een grote kom en voeg de ingrediënten van de sausmix toe. Meng het goed door elkaar en maak er één grote bal van. Pak het garnalenmengsel met beide handen goed vast en gooi ter hoogte van 10 centimeter de bal weer terug in de kom. Herhaal dit ongeveer 50 keer. Het gooien zorgt ervoor dat het mengsel elastisch en tegelijkertijd ook luchtig en zacht wordt.

Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

Pak een vel en leg daarop een volle theelepel vulling. 

Vouw het dicht.

Zet een pan met water op. Zodra het water kookt, voeg je sui kau's in de pan toe (circa 10 per keer). Kookt de sui kau's voor 5 minuten totdat je door het deeg de roze kleur van de garnalen ziet. 

Delen

Journalist

Related articles