European Media Partner

Spa at home

Het is niet altijd mogelijk om naar de spa te gaan na een lange dag werken. Maar een spa kun je ook heel eenvoudig thuis creëren. Niets is zo fijn als van je badkamer een mini spa te maken, waar tijd voor jezelf centraal staat, al is het maar een halfuurtje. Een spa moment thuis doet wonderen voor je lichaam en geest!

Ons welzijn en moreel worden zeker in deze periode flink getest. Daarom is de tijd nemen voor jezelf van belang om volledig te relaxen. Een spa-moment zorgt ervoor dat je je gedachten uit kunt zetten, kunt ontspannen en tegelijkertijd goed voor je lichaam zorgt. Maar hoe kan je zo’n spa-moment thuis creëren? Wij geven je een paar tips!


Spa sfeer

Zorg er allereerst voor dat je je elektronica uitzet, tipt occitane.com. Of nog beter: neem je telefoon of tablet helemaal niet mee de badkamer in. Als je toch je telefoon meeneemt voor muziek, zorg dan bijvoorbeeld voor een ontspannen playlist voor op de achtergrond. Denk daarbij aan geluiden van de natuur en van de zee. Je staat binnen no-time in de ontspanningsmodus! Daarnaast is het licht in de badkamer van belang. Mocht je het licht niet kunnen dempen, steek dan een aantal (geur)kaarsen aan. Zo creëer je je eigen bubbel van rust! 


Rituelen

Voor jezelf zorgen moet prioriteit nummer één zijn, zeker tijdens je spa-moment. Nadat je eigen spa sfeer hebt gecreëerd beginnen de spa rituelen. 


Haar

Breng een heerlijk haarmasker of haarolie aan en doe vervolgens je haar in een knot. Zo kan het masker of de olie goed intrekken tijdens je spa moment. 


Gezicht 

Nu het haar is vastgebonden is het tijd voor het gezicht. Maak een zelfgemaakt stoombad voor de huid zodat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en de poriën van de huid zich kunnen ‘openen’. Een stoombad maak je door kokendheet water in een geschikte slakom te mengen met een heerlijke olie. Test de olie wel van tevoren, zo weet je zeker dat je geen allergische reactie krijgt. Plaats je gezicht vervolgens over de kom, maar houd voldoende afstand vanwege de hitte. Houd de afstand aan die voor jou goed voelt. Na tien minuten zijn de poriën open en is het tijd om onzuiverheden te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte scrub, die niet agressief is. Maak hiermee roterende bewegingen over je gezicht om de onzuiverheden goed te verwijderen.


Kalmerend gezichtsmasker

Nu je gezicht behoorlijk wat te verduren heeft gehad is het tijd om de huid een verzachtende behandeling te geven. Breng het gekozen masker (bijvoorbeeld een masker met aloë vera vanwege de kalmerende werking) royaal aan en laat het goed intrekken. 


Badderen 

Na het haar en gezicht is het tijd voor het gehele lichaam. Een warm bad is dé manier op je lichaam te laten ontspannen. Gebruik een heerlijke badolie of badschuim met heerlijke luxeuze texturen, zoals Relaxing Ylang-Ylang bad- en douchegel van Molton Brown of de Relaxing lavendel badolie van Kneipp, voor een heerlijk slow down moment. En mocht je geen bad hebben thuis, of geen grote badkamer, niet getreurd! Met het (kleine) opblaasbare ligbad van Tubble kun je heerlijk genieten van een bad met hoofdsteun, bekerhouder en zachte bodem. Maak het effect van de spa af met speciale handdoeken die je alleen gebruikt voor jou spa moment. 


Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles