European Media Partner

Sneller en groener je pakketjes laten bezorgen

De gemeente Amsterdam wil vanaf 2030 alle auto’s op benzine of diesel weren in de binnenstad. Dit heeft ook grote gevolgen voor het vrachtverkeer. Het alternatief voor de bestelauto’s, waar we dagelijks achter staan te wachten, is de vrachtfiets. Tien jaar geleden was de vrachtfiets er al, maar de vrachtfiets wordt, onder andere door de COVID-19 periode, steeds populairder.

Groener alternatief 

Volgens Lucas Harms, managing director van de Dutch Cycling Embassy, een mooie ontwikkeling. “Door de coronacrisis nam het aantal pakketbestellingen enorm toe. De pakketdiensten hadden het drukker dan ooit. Dit maakte de stad er niet veiliger of schoner op. Nog altijd gebeuren er veel ongelukken met bestelbusjes, zeker nu het ook weer drukker wordt in de steden.” Een vrachtfiets is dan een goed alternatief. Niet alleen is dit veiliger, het is ook nog eens een duurzaam alternatief. Ten opzichte van een bus of vrachtwagen kan de vrachtfiets snel, efficiënt, veilig en op een schone manier, zonder CO2-uitstoot een grote afstand overbruggen. De vrachtfiets bevat namelijk een krachtige elektromotor en accu die continu in ontwikkeling zijn. Je hoeft deze tegenwoordig niet de hele tijd meer op te laden en dat is een groot voordeel. Er is zelfs een hele stabiele vrachtfiets met vier wielen, voor één of twee personen met grote bakken voor en achter met optioneel een aanhanger waardoor er echt flinke volumes vervoerd kunnen worden.”


Verbetering van de leefbaarheid

De algehele leefbaarheid in een stad zal er enorm op vooruit gaan door een toename van vrachtfietsen, aldus Jos Sluijsmans, directeur van het International Cargo Bike Festival. “Je hoort wel eens de klacht dat een vrachtfiets veel ruimte inneemt op het fietspad. Maar als de maximale snelheid wordt verlaagd en de busjes uit de stad worden geweerd, is er meer ruimte voor vrachtfietsen op de weg. Bovendien is het een sociaal vervoersmiddel, dat wil zeggen dat je de persoon die de vrachtfiets bestuurt kunt aankijken en aanspreken.” Ook het financiële aspect is aantrekkelijk. Een fiets is goedkoper dan een auto of vrachtwagen. Niet alleen de aanschafkosten zijn lager maar ook de gebruikskosten zijn lager, vervolgt Lucas.   


Internationale markt

“Ook internationaal is het idee om gebruik te maken van vrachtfietsen aan het doordringen. Zeker door de coronacrisis zie je in heel veel steden dat er enorm veel wordt geïnvesteerd in het verbeteren van fietsinfrastructuur in grote steden over heel de wereld.” We zien duidelijk dat het anders moet en kan, gaat Jos verder. “Daar zit nu een versnelling in. Grote bedrijven als Coolblue zie je al veel in Nederland met vrachtfietsen. Maar onder andere door de EU Green Deal, waarin is bepaald dat in 2030 de CO2- uitstoot met vijftig procent verminderd moet zijn in Europa. En het feit dat bijvoorbeeld auto-importeur Pon Urban Arrow heeft overgenomen, producent van bakfietsen, geeft aan dat de gevestigde orde een positie in de bakfietswereld wil veroveren. Niet alleen de politiek wil de steden verduurzamen, ook bedrijven zien in dat er zo meer, sneller en op een duurzamere manier pakketten kunnen worden rondgebracht.” Overigens gaat het niet alleen om pakketbezorging. Ook in de servicelogistiek, technisch onderhoud en reparatie, worden in toenemende mate bestelbusjes vervangen door vrachtfietsen, gaat Jos verder. 


Duurzame toekomst

“Ik stelde in 2016 dat we in 2025 vijftig procent van de bestelbusjes zouden hebben vervangen voor vrachtfietsen en ik denk nog steeds dat we dat gaan halen, besluit Jos. Dit betekent voor Nederland dat er 400.000 vrachtfietsen moeten komen en we zitten nu op de helft qua tijd en op een kwart qua aantal vrachtfietsen Dat stemt mij erg positief en laat zien dat we op weg zijn naar een duurzaam en efficiënter alternatief voor de bestelbussen.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles