European Media Partner

Sla je ogen niet over deze zomer!

De zomer komt eraan. En al leek het er niet op het afgelopen voorjaar, de zonnige dagen volgen elkaar snel op. Een goede zonnebril kan daarbij niet ontbreken. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een goede zonnebril en wat zijn dé zonnebrillentrends van deze zomer? 

Customizen

“Over het algemeen zien we dat het customizen van (zonne)brillen heel erg in is”, vertelt Jim de Vos, marketing manager bij Schmidt Optiek. “Door een bril te customizen krijg je een unieke bril naar jouw wensen die niet heel veel mensen hebben en dat maakt de gepersonaliseerde bril erg populair. Daarnaast zijn de brillen met overloopglazen erg populair. Waar we voorheen op het terras zaten met donkere glazen in de zonnebril, zien we nu dat men kiest voor glazen met een lichtere kleur aan de onderkant en een donkere kleur aan de bovenkant. Zo kun je iemand op het terras tijdens het gesprek toch in de ogen aankijken.”


Mogelijkheden

Bij het aanschaffen van een goede zonnebril is het van belang dat de bril goed bij het gezicht past, gaat Jim verder. “Let daarbij ook op de vorm. Welk model past beter bij de vorm van je gezicht? Een bril met vierkante of ronde glazen? En let op het soort glazen dat jij prettig vindt voor een zonnebril. Vandaag de dag zijn er blauwe, groene, bruine en nog veel meer andere kleuren glazen beschikbaar. Denk goed na over wat jij persoonlijk het prettigst vindt. Het zijn de kleine aanpassingen die het verschil kunnen maken. Bovendien is het belangrijk je ogen te laten checken door een professional. Veel mensen besteden veel aandacht aan het uiterlijk, maar slaan de ogen over. En dat is zonde want onze ogen zijn juist ontzettend belangrijk. De ogen goed verzorgen met een goede bril, op de juiste sterkte, zorgt er niet alleen voor dat je optimaal ziet, maar ook dat de conditie van je ogen goed blijft.”


Professional

Men onderschat vaak hoe goed de professional middels een oogmeting kan zorgen voor een veel beter zicht. “Het adviseren wat betreft de sterkte, maar ook welk model past en welke mogelijkheden er allemaal zijn voor bijvoorbeeld de kleur glazen maakt dat een klant tevreden de deur uit gaat. En dat is altijd een feestje om te mogen zien, want niets is fijner dan de zonnige dagen tegemoet te gaan met de juiste bril aangepast aan jouw eisen en wensen, én op de juiste sterkte.” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles