European Media Partner

Schoonheid in Schoorl

Op zoek naar rust, ruimte en prachtige stranden en duingebieden? Dan ben je in Schoorl aan het juiste adres.

In dit pittoreske dorpje vind je de hoogste en breedste duinen van Nederland. Je kunt er prachtig wandelen en bent binnen enkele minuten op het strand. Ook is Schoorl een Nationaal Park. Het heeft ruim zestig kilometer aan wandelpaden, waar je langs heidevelden, bossen, het vogelmeer en natuurlijk die prachtige duinen kunt wandelen.


Voor de vogelaar

In de Catrijper Moor vind je volgens Staatsbosbeheer de prachtigste vogels. Het is een groot weidevogelgebied tussen de gladgeschoren weilanden. Als vogelaar kan je hier het gehele jaar terecht. In de lente broeden er kieviten, grutto’s en tureluurs, in de zomer vissen de lepelaars de slootjes leeg en in de herfst en de winter vliegen er honderden ganzen en goudplevieren op. Een prachtig gebied om vogels te spotten dus.


Voor de fietser

Ook kan je in Schoorl goed mountainbiken, zo stelt VVV Hart van Noord-Holland. Je vindt er het mooiste en uitdagendste mountainbikeparcours van Nederland. Mul zand, hoge klimmen en prachtige uitzichten maken het gebied ideaal voor de fietser.


Nooit meer weg

Schoorl blijft verrassen en is daarom ook een ideale plek om te wonen. Door de seizoenen heen verandert het landschap continu en er is dus altijd wel iets te beleven. Het strand en de duinen zijn altijd dichtbij en ook voor kinderen is het een heerlijke plek om op te groeien. Voor ieder die graag in de natuur is is Schoorl ideaal.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles