European Media Partner

Recept: Peperkoek

Ingrediënten (Voor +/- 16 grote koekjes)

Voor de koekjes

360 gram patentbloem

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel zout

1 theelepel nootmuskaat

1 theelepel gemalen kruidnagel

1 theelepel kaneel

1 theelepel gemberpoeder

225 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur

300 gram donkere basterdsuiker

1 ei


Voor het glazuur

80 gram eiwit op kamertemperatuur

1 theelepel citroensap

225 gram poedersuiker

Zo maak je de koekjes:

Zeef de bloem, het bakpoeder en de specerijen in een grote kom en zet aan de kant.

Doe de boter en de basterdsuiker in de mengkom van de mixer en mix ze met de platte menghaak op stand vier tot ze lichter van kleur zijn. Zet de mixer op stand twee en voeg het ei en het zout toe. Zorg dat je alle ingrediënten van de zijkant van de kom schraapt, indien nodig. Mix de ingrediënten totdat ze goed gemengd zijn. Voeg terwijl de mixer draait langzaam de mix van bloem en specerijen toe. Mix tot er een deeg ontstaat.

Leg het deeg tussen twee stukken plasticfolie. Rol uit tot een deeg met een dikte van 0,5 centimeter en leg dit twintig minuten in de koelkast. Haal het vervolgens weer uit de koelkast en verwijder de bovenste laag plasticfolie.

Snij de koekjes in de gewenste vormen met uitsteekvormpjes. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.

Bak voor 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De koekjes moeten er droog uitzien, maar zacht zijn wanneer je deze aanraakt.

Haal de bakplaat uit de oven en laat ze afkoelen. Voordat je ze gaat decoreren moeten ze volledig afgekoeld zijn.


Zo maak je het glazuur:

Doe de eiwitten in de mengkom van de mixer en mix ze met de platte menghaak op stand zes tot het eiwit gaat schuimen. Voeg het citroensap toe. Voeg voorzichtig het poedersuiker toe tot de juiste constitentie bereikt is.

Doe het glazuur in een decoratiepen of een spuitzak en decoreer de koekjes met het glazuur.

Delen

Journalist

Related articles