European Media Partner

Our way to success... Dudes from the Dam

Elke editie vragen we een ondernemer het hemd van het lijf. Deze keer spreken we Tim Maandag (@timmonday), Julian Piket  (@julianpiket) en Noah Berry (@Noahjoshuaberry) van influencer agency Dudes from the Dam.

Waarom zijn jullie voor jezelf begonnen?

J: “Tim en ik kennen elkaar van een modellenklus en we kwamen erachter dat we een passie delen voor social media, wat we met name gebruikten om onze outfits te delen. Modellenwerk is vrij onzeker en we wilden er daarom iets naast doen.”

T: “We vonden het heel fijn om zelf te bepalen wat we deden en hoe we dit deden. En we wilden veel reizen. Daarnaast merkten we ook dat veel andere influencers vragen hadden en niet goed wisten hoe ze zelf hun onderhandelingen in moesten gaan. We beseften dat we hen daarbij konden helpen en van het één kwam het ander.” 


Hoe kwamen jullie op het idee voor Dudes from the Dam?

T: “In eerste instantie was DFTD een blog, maar al snel merkten we dat ons publiek liever plaatjes keek op Instagram dan blogposts las. Daarom zijn we op social media verder gegaan. Daar kunnen we onze klanten ook het hele pakket bieden. We maken zelf de foto’s, regelen de juiste modellen, kunnen editten. Daarnaast bieden we de influencers waar we mee werken ook het juiste management.”


Hoe zorg je dat je genoeg tijd voor jezelf overhoudt?

J: “We doen ons werk echt met passie en er zit ook heel veel verscheidenheid in. De ene dag werken we op kantoor, de volgende dag shooten we onze eigen foto’s en weer een dag later zijn we onderweg naar het buitenland. Die variatie houdt het werk heel leuk. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de vrijheid om onszelf een dagje vrij te geven.”

T: “En we zijn niet gebonden aan een bepaalde locatie.”

N: “Door corona ligt het reizen nu een beetje stil, maar de intentie om te reizen was er natuurlijk wel.”

T: “Daarnaast zijn we ook allemaal bij elkaar gekomen door vriendschap, dat maakt de werksfeer heel prettig.”


Ondernemen is vallen en opstaan. Hoe zijn jullie omgegaan met de huidige crisis?

T: “Door de crisis zitten veel mensen thuis, waardoor ze meer op hun telefoon of laptop zitten. Bedrijven verschuiven hierdoor hun marketingbudget juist naar social media campagnes. Op zakelijk vlak ging het ons daarom juist goed af.”

N: “We konden ons nu ook meer focussen op het managementaspect omdat reizen naar het buitenland niet mogelijk was. Het management loopt daarom nu ook soepeler.”


Waar ben je het meest trots op?

T: “Dat we een bedrijf gecreëerd hebben waarin we volledig vrij zijn in het volgen van onze passie.”

J: “Daarnaast ook het teamgevoel en de community die we hebben opgebouwd. Het influencerswereldje is best individualistisch en wij zijn dat echt anders gaan doen.”


Welk deel van je werk vind je het leukst?

J: “E-mails beantwoorden, haha!”

T: “Het reizen, fotograferen en het maken van werk. Toffe samenwerkingen aangaan en uitwerken.”


Waar wil je nog beter in worden?

N: “Er is altijd ruimte voor verbetering. Een foto die we posten vinden we nu helemaal te gek, maar over drie maanden posten we hopelijk nog veel betere foto’s.”

J: “Daarnaast is het plan natuurlijk om te blijven groeien. We zijn nu echt een structuur aan het ontwikkelen met een echt kantoor en functioneringsgesprekken en dergelijke.”


Wat zou je mensen die voor zichzelf beginnen willen meegeven?

T: “Geld moet niet je nummer één zijn. Je moet echt liefde en passie hebben voor je werk. Wij kiezen er echt voor om zelfs op zondag bezig te blijven, omdat we willen groeien.”

J: “Het is belangrijk dat je door blijft zetten en je niet terugvalt in stabiliteit.”

T: “En je moet je realiseren dat alleen jij het bedrijf succesvol kunt maken. Je moet dus ontzettend hard werken, anders gebeurt het niet.”


Waar zie je je bedrijf over tien jaar?

T: “Dit wordt me vaak gevraagd: ‘Want instagram is er over een paar jaar toch niet meer?’. Contentcreatie voor marketingdoeleinden blijft echter altijd bestaan, die vraag neemt alleen maar toe. Daar willen we op anticiperen door complete producties aan te blijven bieden.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles