European Media Partner

Op grote hoogte in Madrid

Madrid is om meerdere redenen een bezoek waard. Ook al heeft Madrid geen eeuwenoude bezienswaardigheden, zoals de Sagrada Familia in Barcelona, toch wordt de stad steeds populairder. Helaas wint Madrid het nog niet altijd van bijvoorbeeld Valencia en dat is jammer. Niet alleen is het de hoofdstad van Spanje en barst het van de interessante musea en activiteiten. Het is ook de filmlocatie van bijvoorbeeld de populaire Netflix serie La Casa de Papel en de stad van voetbalclub Real Madrid. Er is in deze levendige metropool dus genoeg te zien en te doen. We hebben hieronder een aantal to do’s voor je op een rij gezet: 


Museum Prado

Een van de bekendste kunstmusea ter wereld is het Museo Nacional del Prado, de trots van Madrid. De collectie bestaat uit meer dan 7600 schilderijen, prenten en beelden uit de 14de tot en met de 19de eeuw, van onder andere Velázquez en Goya, maar ook van de internationale schilders Rubens en Caravaggio. Omdat de collectie groot is, is het verstandig om een halve dag te reserveren. Zo kun je zoveel mogelijk prachtige werken bewonderen.


Estadio Santiago Bernabéu

Tapas, wijn en Flamenco zijn de dingen waar de harten van veel Spanjaarden sneller van gaan kloppen. Maar de (mannelijke) Spanjaarden worden al helemaal gek als het om voetbal gaat. Het is voor hen een subcultuur en ze leven er bijna voor. Een wedstrijd bijwonen op de Heilige grond van voetbalclub Real Madrid is dan ook een ervaring om nooit te vergeten. Of, als je geen kaartje hebt weten te bemachtigen, doe een rondleiding door het prachtige en immens grote stadion, waar 80.000 bezoekers in kunnen.


Teleferico

Op een hoogte van 40 meter over de stad vliegen? Ook dat kan in Madrid! Misschien niet de eerste attractie die je in Madrid verwacht, maar in het Parque del Oeste kun je met een kabelbaan van 2,5 kilometer in ongeveer 10 minuten naar het grootste stadspark van Madrid. Onderweg steek je de rivier de Manzanares over en zie je onder andere het bijzondere rozenpark La Rosaleda.    


Pleinhoppen

Madrid kent ontelbaar veel pleinen. De een nog mooier en groter dan de ander. Onmisbaar zijn de grote Plaza Mayor en Puerta del Sol waar veel winkels en terrasjes zijn. Of ga naar de wat kleinere Plaza Santa Ana en geniet na al die activiteiten van een welverdiend biertje!


Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles