European Media Partner

My way to success Liselotte en Annabel van Kuijk

Elke editie vragen we een Amsterdamse ondernemer het hemd van het lijf. Deze keer spreken we Liselotte en Annabel van Kuijk, eigenaren van Meisjes met Smaak, een bedrijf dat innovatieve catering experiences levert en het serveren van hapjes op feestjes spannend maakt.

Waarom zijn jullie voor jezelf begonnen?

L: “Het was eigenlijk altijd een droom om een bedrijf binnen de evenementensector te starten. Toen ik bij Meisjes met Smaak ging werken werd ik verliefd op het bedrijf, maar ik had me toen nooit kunnen voorstellen dat ik het bedrijf uiteindelijk over zou kunnen nemen. Daarnaast is eigenlijk iedereen in onze familie ondernemer, dus ik wist een beetje hoe het zou zijn en dat ik dat ook wilde.”

A: “Ik ben gestart in het uitzendwerk en dat heb ik ook 2,5 jaar voor mezelf gedaan. Ik vond dat heel leuk, maar als je alleen werkt kan dat best eenzaam zijn. Het ondernemen zelf vond ik heel leuk, omdat je zoveel vrijheid hebt. Toen Liselotte me vertelde dat de eigenaar van Meisjes met Smaak open stond voor verkoop zei ik gelijk ja en zijn we samen met hem gaan praten.”


Wat trok jullie zo aan in Meisjes met Smaak?

L: “Het is echt een combinatie van dingen die we leuk vinden. In eerste instantie hebben we er ook over nagedacht om bijvoorbeeld samen een restaurant of koffiebar te beginnen. Maar het businessmodel van Meisjes met Smaak paste ons eigenlijk perfect.”

A: “Onze klanten zoeken ons op als ze iets te vieren hebben, en dat is natuurlijk altijd leuk. De diversiteit van die feestjes en de verscheidenheid aan klanten is heel bijzonder. En ook het werken met de meisjes is fantastisch, zo komt alles eigenlijk samen.”


Wie is jullie voorbeeld?

L: “Eigenlijk vinden we het moeilijk om één persoon te noemen. Iedereen die echt een passie heeft kan ons inspireren. Of dat nou een passie is voor sport, voor werk of voor koken.”


Lukt het jullie kalm te blijven in deze onzekere periode?

L: “De coronacrisis is natuurlijk heel zwaar voor ons bedrijf, maar zonder de crisis hadden we het bedrijf ook niet over kunnen nemen. Het bood ons in eerste instantie een kans. De tweede golf is natuurlijk heel erg balen, maar we zagen hem ook aankomen. We geloven enorm in het concept en als we weer mogen dan staan we er gelijk weer.”

A: “Het is vooral een mentale kwestie, je bent net begonnen en je wilt heel graag aan de slag. Maar je kan nu even niet anders.”


Ondernemen is vallen en opstaan. Hoe gaan jullie om met de huidige crisis?

A: “We zoeken vooral naar alternatieven. Zo maken we nu met onze leveranciers een Smaakbox met lekkere borrelproducten, waarmee de mensen het nu thuis gezellig kunnen maken.


Waar ben je het meest trots op?

A: “We doen het echt samen. Alle meisjes en jongens die normaal gesproken voor ons werken leven ook enorm mee. Ze bezorgen de pakketten en promoten het ook onder hun vrienden. Zij zijn echt de troef, de meisjes en jongens maken ons bedrijf. Hun betrokkenheid is heel hoog. Daar ben ik wel trots op.”


Welk deel van je werk vinden jullie het leukst?

L: “Het contact met mensen. Iedereen is ontzettend enthousiast, dat vind ik het leukste. En het is altijd heel divers wat we leveren, dat ligt volledig aan het soort evenement.”

A: “En het is ook leuk om met de klanten mee te denken. Om te kijken wat Meisjes met Smaak voor hen kan betekenen, want we kunnen heel veel aanpassen aan de wensen van de klant. Vervolgens moet alles ook perfect in orde zijn, en dat brengt een flinke dosis gezonde spanning met zich mee. Als alles dan goed verlopen is geeft dat een heel voldaan gevoel.”


Waar wil je nog beter in worden?

L: “Als corona weer is gaan liggen hopen we weer zoveel mogelijk meisjes en jongens door het hele land aan het werk te krijgen, en het liefst ook daarbuiten. Ook willen we continu mee blijven gaan met de tijd en samenwerken met de beste leveranciers.”

A: “Verfrissend blijven en mensen blijven verrassen.”


Wat zou je mensen die voor zichzelf beginnen willen meegeven?

L: “We weten natuurlijk nog niet hoe het voor ons gaat uitpakken, maar als je enthousiast bent en je hebt de mogelijkheid: doe het dan gewoon. Je hebt zoveel mensen die wachten tot er iets voorbijkomt zonder risico’s, maar dat bestaat gewoon niet. Er zijn altijd risico’s.”

A: “En als je al een netwerk hebt, zet dat dan in. Dat kan je enorm helpen.”


Waar zie je je bedrijf over tien jaar?

A: “Ik hoop dat we dan ook buiten Nederland bekendheid kunnen creëren voor Meisjes met Smaak.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles