European Media Partner

Mode en interieur versterken elkaar

Na zeventien jaar als fashion stylist te hebben gewerkt van vele bekende Nederlanders en als tv-stylist bij onder andere The Voice of Holland, besloot Chantal Bles haar passie voor wooninterieurs, op te gaan pakken. Voordat zij bekend maakte dat ze van haar grote passie haar werk ging maken mocht ze al een paar kleine projecten stylen, met haar eigen huis als goede leerschool. Fashion en interieur

“Ik merkte om mij heen dat velen niet wisten hoe ze een eigen handschrift mee kunnen geven aan hun interieur”, aldus Chantal. “Met het gevolg dat het interieur net leek op een showroom van de desbetreffende stylist en veel huizen op elkaar gaan lijken. Ik wil ervoor zorgen dat de klant zichzelf terugziet in zijn of haar huis, dat doe ik eigenlijk ook met personal shopping. Nog altijd help ik met ontzettend veel plezier mensen om hen meer vertrouwen te geven doormiddel van de juiste garderobe. Het mooie daaraan vind ik dat het daarbij niet simpel om de kleding gaat, maar ook om hoe iemand kan transformeren tot een stralend zelfverzekerd persoon!” 


Inspiratie

Mijn ouders hebben ook altijd een passie voor interieur design gehad, gaat Chantal verder. “Ik ben echt opgegroeid met een liefde voor mode en interieur. Vroeger gingen we op vakantie en brachten mijn ouders ons naar de mooiste hotels om foto’s van de lobby’s te maken ter inspiratie. Wat dat betreft liggen mode en interieur dicht bij elkaar en versterken de twee elkaar ook enorm.”
Persoonlijke style

“Ik ben groot fan van lichte kleuren. Ik zal dus niet snel donkere kleuren gebruiken, zowel in het interieur maar ook daarbuiten. Zo heb ik recent kleuren voor een koffiezetapparaat uitgezocht met veel lichte variaties. Daarnaast ben ik weg van natuursteen. Je hebt daarin veel mogelijkheden wat betreft kleur en variaties. Verder zie je in mijn styling veel organische vormen terugkomen, teddy stoffen en invloeden uit de jaren zeventig, deze elementen kenmerken mijn stijl. En wat ik echt heel belangrijk vind is het zorgvuldig uitkiezen van de accessoires, zodat het huis geen allegaartje wordt. Koop niet de hele tijd nieuwe stijlen, maar houd eenheid in het interieur.”


Tips and tricks

Verzamel foto’s van wat jou aanspreekt, geeft Chantal mee. “Maak van elke ruimte die je wilt aanpakken een moodboard. Begin hier op tijd mee zodat je goed bij de stylist of winkel kunt aangeven wat jou aanspreekt en wat je wensen zijn.”


Kijk voor meer inspiratie op het interieur styling account van Chantal Bles @cbinteriorstyling.

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles