European Media Partner

Met sapjes terug naar een gezonde levensstijl

We hebben er allemaal in een bepaalde mate last van: coronakilo’s. Dit is dan ook het moment om onze gezonde levensstijl weer op te pakken en deze een kickstart te geven met behulp van een sappenkuur. 

De VSNR-redactie besloot, met veel enthousiasme, de driedaagse sappenkuur van Frecious uit te proberen. Volgens de handleiding is het belangrijk om jezelf voor te bereiden op de sappenkuur, dit geldt voornamelijk voor mensen die niet heel gezond eten. De meesten van ons hebben daarom de week voor de kuur al extra gelet op hun voeding en het snoep laten staan. 


Dag 1

Je begint de kuur met een citroenshot. Voor velen een goed begin, want citroen in water (warm of koud) wordt al veelvuldig gedaan bij ons op kantoor. Op de eerste dag stond er een bietensapje op het programma voor de lunch. Voor één van onze collega’s niet zo’n groot succes, want bieten zijn niet haar favoriet. Een andere collega had wat meer moeite met een ander sapje van deze eerste dag, want deze smaakte naar selderij en dat vindt zij niet heel erg lekker. Al met al heeft geen enkele collega deze eerste dag last gehad van een ‘hongergevoel’. Alleen rond een uur of half vijf werd één van ons wat duf en miste zij het eten. Een andere collega was zelfs nog in staat om anderhalf uur te gaan boksen na het werk. In de avond staat er een warm sapje/soepje op het programma, wat zorgt voor een fijne afwisseling. Alle collega’s gaan vroeg naar bed en slapen de klok rond. 


Dag 2

Na een goede nachtrust werd iedereen uitgeslapen en fris wakker. Dag twee was voor de meesten al wat zwaarder. Allemaal hadden we last van het niet eten, door bijvoorbeeld chocolaatjes die er gedurende de dag op kantoor lagen. Daarentegen merkte een andere collega al dat ze minder moe was en al meer energie had. Een andere collega merkte vanaf deze dag dat ze continu moest plassen. 


Dag 3

Op dag drie komt de conclusie dat de nachtrust veel beter is tijdens de sappenkuur en dat iedereen steeds meer energie krijgt. De dag begon met een aloë vera shotje, dat een wat bijzondere substantie had. Na een grote slok water waren we vooral opgelucht dat we deze niet nog een keer hoefden te nemen. De sappen van de kuur worden over het algemeen erg gewaardeerd. Ook de laatste soep, de pompoensoep was erg lekker en echt anders dan de rest van de sapjes. Allemaal waren we erg benieuwd hoeveel we waren afgevallen na deze drie dagen.  


After- detox

Iedereen is meer dan twee kilo afgevallen, de meesten zelfs drie kilo in drie dagen. Het was af en toe pittig, zeker als mensen in de omgeving gingen eten. De meesten van ons deden de sapkuur om na corona weer gezonder te gaan leven, niet om per se kilo’s af te vallen. De sappenkuur is hiervoor een goed begin. Ten slotte doet de kuur wat ze beloofd. Je valt gemiddeld twee kilo af. Fijne bijkomstigheden waren dat de huid er beter uit zag en de buik wat platter was geworden.  


Probeer de driedaagse sappenkuur nu zelf uit. Ga naar frecious.bio en krijg twintig euro korting met de code VSNR20. De actie is geldig tot en met 1 oktober 2020. 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles