European Media Partner

Met krachtige sappen zorgen voor een gezonde levensstijl

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor een gezonde levensstijl. Zeker het afgelopen jaar, waar het zorgen voor onszelf en een goede gezondheid belangrijker bleken dan ooit. Voldoende beweging en gezonde voeding horen daarbij en denk ook eens aan een extra boost met een krachtsap. 

Gezondheid

“Wij zien al jaren dat steeds meer mensen echt op zoek gaan naar wat de natuur te bieden heeft”, vertelt Jan Hennipman, algemeen manager van Schulp Vruchtensappen. “Voedingsmiddelen zonder kunstmatige toevoegingen zijn steeds meer in trek en dat is dit jaar, door de coronacrisis alleen maar toegenomen. Wij zien dan ook een toename in de vraag naar onze sappen die bijvoorbeeld bijdragen aan een betere weerstand, zoals een krachtig vlierbessensap, die van nature rijk is aan vitamine C. En cranberrysap kan bijvoorbeeld helpen bij het voorkomen van een blaasontsteking. Zo drink je niet alleen gezond sap, van honderd procent fruit zonder toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen, maar drink je ook nog eens sap met een functionalitei, dat bijdraagt aan de gezondheid.”


Assortiment

Fruit is een natuurproduct en geen enkele oogst is hetzelfde, gaat Jan verder. “En fruit is natuurlijk seizoensgebonden. Zo maken we nu volop appel- en perensap, van fruit dat in de maanden september en oktober is geoogst. Daarnaast breiden we het assortiment uit en luisteren we daarbij ook naar waar de vraag is. Eén van onze krachtsappen is de smaakvariant kersensap. De vraag naar dit sap kwam van mensen die problemen hadden met de nachtrust of met jicht. We gebruiken voor dit sap grotendeels zure kersen om dat dit de gezondheidsfunctionaliteit van het sap verhoogt ten opzichte van zoete kersen.”


Informatie 

De beweging naar gezondere producten is al een tijdje aan de gang, maar dit jaar is het misschien wel belangrijker dan ooit om te zorgen voor een gezonde levensstijl, besluit Jan. “Een gezond, krachtig sap kan op verschillende gezondheidsvlakken helpen. Bij een gezonde levensstijl hoort een authentiek product, maar ook goede voorlichting. Daarom zijn de krachtsappen veelal verkrijgbaar bij vers-speciaalzaken, boerderijwinkels en natuurwinkels, waar medewerkers de consument graag meer vertellen over de kwaliteit en onderscheidende eigenschappen van de producten.” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles