European Media Partner

Maritieme expeditie in de traditie van de grote pioniers

Ben je nog op zoek naar een originele vakantie? Denk dan eens aan een Hurtigruten expeditiereis! Vaar in het spoor van de historische Noorse ontdekkingsreizigers – zoals Roald Amundsen, Fridtjof Nansen en Otto Sverdrup. Je zult betoverende landschappen zien zoals zij ze zagen: ongerept, afgelegen en ontzagwekkend. Er worden expeditiereizen naar Spitsbergen, Groenland, IJsland, Canada, Alaska, Zuid-Amerika en Antarctica aangeboden. Zo’n expeditie is een reis vol avontuurlijke belevenissen en bijzondere ervaringen. Onderweg zal je bijvoorbeeld allerlei soorten wildlife tegenkomen!

Experts van de poolwateren

Aan boord van ieder expeditieschip reizen experts op het gebied van oceanografie, biologie, fotografie en geschiedenis mee. Mede door hun kennis, inzet en enthousiasme zal een expeditiereis een onvergetelijke ervaring zijn. Met interessante presentaties en lezingen bereiden zij de reizigers voor op de komende ontdekkingen. Veiligheid is tijdens de reizen de hoogste prioriteit. De bemanningsleden zijn experts in extreme omstandigheden, met jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de omgeving. Zij kennen de poolwateren beter dan wie dan ook en zijn er om de reiziger op een veilige manier bij ieder avontuur te begeleiden. 


Verkennen van nieuwe grenzen 

Natuurlijk moet zo’n expeditieschip ook als een comfortabele uitvalbasis dienen voor de passagiers. Daarnaast zijn we tegenwoordig ook steeds vaker op zoek naar schoner, stiller en soepeler vervoer. Gelukkig is ook dat geen probleem meer, want er zijn hybride schepen, waardoor de CO2-uitstoot met maar liefst 20 procent zal afnemen. Zo kun je zorgeloos genieten van een spannende reis!

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles