European Media Partner

Maak deze kerst een Schwarzwalder Pavlova

Je hebt nodig:

Voor de pavlova

- 6 grote eiwitten

- Een snufje zout

- 150 gram kristalsuiker

- 150 poedersuiker

- 400 gram amarena kersen

- 30 gram pure chocolade

- 1 eetlepel cacaopoeder (gezeefd)


Voor de chocolade crème

- 150 gram pure chocolade, fijngehakt

- 180 mililiter slagroom

- 2 eetlepels kirsch


Hoe maak je het:

1. Verhit de over tot 120 graden celsius

2. Leg een grote bakplaat met bakpapier klaar. Maak hierop twee cirkels met een diameter van 15 centimeter. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de twee cirkels zit. Draai het bakpapier om

3. Gebruik een elektrische mixer met garde en klop de eiwitten en het zout tot er zachte pieken ontstaan

4. Voeg voorzichtig en geleidelijk het suiker toe, eetlepel voor eetlepel, tot de meringue dik en glimmend is en de suiker opgelost is. Om te testen of de suiker opgenomen is kan je een beetje van de mix tussen je vingers doen. Als je nog korreltjes voelt moet je nog even doorgaan met kloppen. Als de mix in zijdeachtige pieken rechtop blijft staan zit je goed.

5. Spatel voorzichtig de poedersuiker door de eiwitten.

6. Zeef de cacaopoeder door het mengsel en vouw het voorzichtig door het mengsel met een rubberen spatel.

7. Spreid het mengsel uit op de bakplaat. Gebruik een spatel om te zorgen dat het mengsel binnen de eerder getekende cirkels valt. Zorg dat de bovenkant glad is, zodat je ze later makkelijk op elkaar kunt leggen.

8. Bak de pavlova in 40 minuten, tot de pavlova droog aanvoelt. Zet de oven uit en laat de deur een stukje open. Laat de pavlova eerst volledig afkoelen voor je hem uit de oven haalt.

9. Voor het maken van de chocolade crème smelt je de chocola samen met de slagroom au bain-marie. Blijf het verhitten tot alle chocolade gesmolten is, en blijf roeren zodat het mengsel glad blijft.

10. Haal de crème van het vuur en laat het vijf minuten afkoelen voor je de kirsch erdoorheen roert. Laat het daarna 30 minuten afkoelen in de koelkast. Haal het vervolgens uit de koelkast en mix de crème met een elektrische mixer tot deze dikker wordt.

11. Om het geheel in elkaar te zetten plaats je de pavlova op een serveerschaal. Leg hier 3/4e van de chocoladecrème op. Leg hier de gehalveerde kersen op. Leg de andere pavlova er voorzichtig bovenop en smeer hier de rest van de chocoladecrème overheen. Decoreer met de overgebleven kersen.


Delen

Journalist

Related articles