European Media Partner

Luxe en rustig wonen in Amstelveen

Op twee à drie minuten van het stadshart van Amstelveen ligt appartementencomplex The Mayor. In het voormalige kantoorpand van KPMG worden nu 300 luxe appartementen gerealiseerd.

In Amstelveen vind je rust en ruimte. Schitterende natuur en prachtige vergezichten. The Mayor ligt midden in een uitgebreid polderlandschap, op loopafstand van het Amsterdamse bos en vlakbij de Vinkeveense en Loosdrechtse Plassen. Ook wordt met de ondertunneling van de A9 een uniek stadspark gecreëerd, waardoor de omgeving nog een stukje groener wordt.


De ontwikkeling

Het pand waarin The Mayor gevestigd is, is vrij omstreden. “Toen KPMG het pand verliet is lange tijd geprobeerd het opnieuw te verkopen als kantoorgebouw of het te herontwikkelen voor woningen”, vertelt Eltjo Hamster van Bouwbedrijf M. J. de Nijs en Zonen. “De architect heeft geprobeerd zoveel mogelijk de originele structuur van het pand te behouden, maar heeft het wel geschikt gemaakt om in te wonen. Toen we begonnen, was het gebouw eigenlijk in zijn geheel aan elkaar verbonden, maar die ketting hebben we doorbroken waardoor er nu allemaal rechthoekige, op zichzelf staande gebouwen zijn gerealiseerd. Ook zijn er extra verdiepingen ontworpen waar penthouses in worden gebouwd.

Een klein nadeel van de afhankelijkheid van bestaande structuren is dat je moet aansluiten op zaken als gevelindelingen, trappenhuizen en liften. “Dat hebben we dus ook gedaan”, vertelt Eltjo, “maar we hebben wel extra stijgpunten toegevoegd waardoor iedereen een zo kort mogelijke route heeft vanuit de ondergrondse parkeergarage naar zijn of haar appartement.”
Luxe en duurzaamheid

De appartementen in The Mayor zijn van alle gemakken voorzien, waaronder vloerverwarming en koeling. “De zomers worden steeds warmer, dus ook goede isolatie is van groot belang”, stelt Eltjo. “Door de warmte/koude opslag in de bodem worden de woningen op een duurzame manier verwarmd en gekoeld.”

Daarnaast zijn er ook goede gezamenlijke voorzieningen aanwezig. “We richten ons op het luxere segment en spreken hiermee ook een grote doelgroep van 50-plussers aan. Zij vinden het heel prettig dat er een community is. Daarnaast zijn alle appartementen gelijkvloers, is er te allen tijde een huismeester aanwezig en is er een koffiebar vlak naast de Fitnessruimte van The Mayor. Het gebouw is dus van alle gemakken voorzien.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles