European Media Partner

Knalkleuren, long lasting producten en een dosis glitter

Tijdens de feestdagen willen we er graag op ons allerbest uitzien. Beauty ondernemer en visagiste Xelly Cabau van Kasbergen deelt haar persoonlijke tips om als een stralende schoonheid de drukke feestmaand door te komen. 

“Rouge noir met metallic is een kleur die je veel zal zien. Een knalkleur op de lippen is het dit jaar dan ook helemaal en het mag een beetje gek en 'over the top’ zijn. Omlijn je lippen wel altijd met een potlood zodat de lippenstift niet uit de lijntjes lekt. En zorg ervoor dat je nagels met je lippen matchen, dat geeft een extra touch. Een andere enorme trend die je overal op de catwalk shows ziet is om een grafische eyeliner langs je ogen te trekken met subtiel een glittertje erboven op gedept. En gebruik long lasting producten, die zijn echt onmisbaar. Vooral als je na een kerstdiner nog op stap gaat.”


En omdat wat glitz en glamour nu eenmaal hoort bij de decembermaand blijven glitter producten ook populair. “Als je wilt voorkomen dat glitter in de lijntjes gaat zitten op je gezicht, kun je het het beste vastzetten met een lipgloss. Eye-liner mengen met wat glitter is ook handig. En als het nou toch ongewild op een vervelende plek terecht komt, pak dan een plakbandje en trek de glitters voorzichtig weg. Als je dat met je nagel probeert terwijl je net je foundation hebt aangebracht krijg je lelijke happen in je make-up.”


Ook is het oppassen geblazen met highlighters tipt Xelly. “Shimmer op je jukbeen is heel trendy vooral om een glowy skin mee te creëren. Maar als je een kraaienpootje hebt zou ik eerder een hydraterende zachte crème aanbrengen. Dat geeft hetzelfde effect. En als je uren in de keuken hebt gestaan met als eindresultaat vettig haar kun je wat matterende poeder met een kwast op je haargrens deppen, dat absorbeert de vetheid direct uit je haar. Zo krijg je weer meer volume terug. Het kan ook met baking powder, wel erg oppassen dat het niet te wit wordt.”

Delen

Journalist

Sylvana Terlage

Related articles