European Media Partner

Je interieur fijner maken zonder de deur uit te gaan

Ondanks dat er langzaam wat versoepeling in de maatregelen komt moeten we nog steeds zoveel mogelijk binnenblijven. Een goed moment om na te denken over je interieur dus. Karin Pielage van woonblog Eenigwonen.nl zette een aantal tips voor ons op een rijtje!

Opruimen en schoonmaken

“Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, een beetje ruimte en rust in je gedachtegang kun je vast goed gebruiken nu. Ga al je lades en kasten bij langs, haal ze leeg en bepaal wat je wilt houden, wat een ander plekje moet krijgen en wat weg kan (naar vrienden, de milieustraat/stort, de kringloopwinkel, op marktplaats). Bewaar die dingen tot het weer veilig is om contacten aan te gaan. Zet er je lievelingsmuziek bij op of maak er een challenge van met je dierbaren, waarbij je elkaar met foto’s de troef af kunt steken.”


“Als je dan toch al bezig bent met opruimen, kun je net zo goed gelijk een doekje door je lege lades en planken halen. En wat dacht je van de binnenkant van de koelkast of oven? En je ramen kunnen vast ook wel een spons gebruiken. Geef je wasmachine en vaatwasser wat extra aandacht en ontkalk je douche en waterkoker. Ook je auto kun je van binnen en buiten een opruim- en schoonmaakbeurt geven.”


Plantenliefde en de tuin in

“Geef je planten wat extra aandacht. Bijvoorbeeld door ze te verpotten naar een grotere pot, dode bladeren te verwijderen en alle andere bladeren schoon te maken. Haal onkruid uit je tuin, schrob de tegels schoon en geef je tuinmeubels een sopje. Tuinieren is super ontspannend als je eenmaal bezig bent. Vergeet ook je schuur niet, die kan vast een opruimbeurt gebruiken. Buiten zijn voorkomt dat de muren op je afkomen en dat je wat extra lichaamsbeweging krijgt, dus ga regelmatig even een frisse neus halen in de tuin of maak een wandeling. Misschien doe je ideeën op door naar binnen te gluren of spot je een mooie struik die je zelf wel in je tuin zou willen. Er zijn veel apps waarmee je door een foto van een plant te maken kunt opzoeken wat voor soort het is.”


Moodboard maken en plaatjes pinnen

“Wil je een andere stijl in huis of een nieuwe kleur op de muur? Doe inspiratie op via Pinterest en pin alles wat je mooi vindt. Pinterest is sowieso leuk om mee bezig te zijn, ook als je geen veranderingen wilt maken. Ik heb er al veel te lang niets meer mee gedaan, maar heb echt zin om weer te pinnen. Zie je in je bewaarde pins een bepaalde kleur, meubelstuk of materiaalsoort wel erg vaak terugkomen, misschien moet je daar dan eens wat mee. Op die manier kun je ook een moodboard maken, of door ouderwets te knippen en plakken met beelden uit tijdschriften. Met een moodboard kun je makkelijker keuzes maken die passen bij je huidige interieur of het interieur waar je naartoe wilt werken.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize & Karin Pielage

Related articles