European Media Partner

“Ik pak alleen op wat ik zelf ook écht interessant vind”

Blogger, auteur, influencer; je kunt het allemaal gebruiken om Anne de Buck (36) als ondernemer te omschrijven. Al zeven jaar heeft ze een succesvolle travel- en lifestyle blog en inmiddels zijn daar ook boeken en een iPhone app bijgekomen. En een kind, niet te vergeten. We vroegen naar haar kijk op het ondernemerschap.

Haar populaire travel blog Your Little Black Book, die vol staat met persoonlijke reistips, is ze momenteel aan het redesignen. “De huidige site bestaat in deze vorm al zo’n drie jaar. In de online wereld is dat enigszins bejaard!”, vertelt ze lachend. “Als je online ondernemer bent, is het belangrijk om te blijven vernieuwen qua techniek en look en feel.” En dat niet alleen; ook inhoudelijk zet Anne regelmatig stappen vooruit. “Mijn bedrijf is in de afgelopen zeven jaar meegegroeid met mijn persoonlijke interesses. Het is daarbij essentieel om mezelf uit te blijven vinden, maar ook relevant te blijven voor mijn volgers.”  

 

Uitbreiden en vernieuwen

Tot nu toe heeft ze dat gedaan door het toevoegen van nieuwe guides. Van Amsterdam tot verre droombestemmingen. Daarnaast schrijft ze reisboeken die in lijn liggen met het platform. In het redesignen van de website gaat ze net weer een stapje verder en worden alle tips verrijkt met ervaringen en reizen die ook direct te boeken zijn. Hoe komt op ze op ideeën voor het uitbreiden en vernieuwen van haar business? “Ik kijk naar waar ik zelf behoefte aan heb en luister naar wat mijn volgers nodig hebben. Your Little Black Book is een echte time saver; door het te volgen ben je up-to-date over nieuwe hotspots en hoef je het niet zelf uit te zoeken.”

 

Op reis met baby

Haar nieuwste project Travelkids.co komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een online platform met tips voor ouders die willen reizen met baby en kids. Anne is inmiddels moeder van de bijna anderhalf jaar oude Manuel en reist al met hem de wereld rond. “Het was voor mij een hele duidelijke, voor de hand liggende keuze om ook hierover persoonlijke tips te delen.” Ze kiest ervoor om Travelkids.co op een apart platform te lanceren. Waarom? “Veel van mijn bestaande volgers zitten in verschillende levensfases, niet iedereen zit te wachten op een timeline vol met babytips. Het is echt een niche.”

 

Focussen en nadenken

Ze heeft het allemaal goed op orde, maar natuurlijk is ook Anne de afgelopen jaren tegen uitdagingen aangelopen. “De grootste? Tijd. Je moet niet teveel tegelijk willen doen.” Haar advies: “Focus je op één groot project en begin pas aan de volgende als het is afgerond. Anders ben je overal eigenlijk maar half mee bezig. En denk goed na. Hoe richt je de flow van je bedrijf in? Waar hou jij je persoonlijk mee bezig en wat besteed je uit? En wat levert niet zoveel op en schrap je?”

 

Never not working?

Anne heeft haar flow inmiddels gevonden, waarbij ze accepteert dat werk en privé soms door elkaar heen lopen. “Het platform is 24/7 bereikbaar; ik ben dus nooit echt klaar of vrij. Dat soort momenten moet ik bewust creëren. Maar heel eerlijk: als ik dagje met mezelf of mijn kind op stap ben, maak ik toch altijd wel wat foto’s. Ik weet maar nooit waar ik het voor nodig ga hebben!”

Delen

Journalist

Related articles