European Media Partner

Ik ga op reis en ik neem mee…

De volgende reisessentials kunnen zeker niet ontbreken, of je nou een verre reis naar de andere kant van de wereld maakt, of op een stedentripje in een van onze buurlanden gaat.

Hoor alleen het gewenste geluid
Het wordt steeds drukker en lawaaieriger om ons heen, waardoor je sneller afgeleid bent. Noise-cancelling koptelefoons sluiten je af van je omgeving. 


Noise-cancelling koptelefoons elimineren omgevingsgeluiden die ongewenst zijn, valt te zien op Getloud.nl. Zowel in-ear, on-ear als over-ear geven ze de mogelijkheid om niks meer van buitenaf te horen en je volledig af te sluiten van je omgeving. Hierdoor kun je tijdens je reis ongestoord genieten van de muziek die je luistert of van de film die je kijkt.


En dat is maar goed ook Uit onderzoek blijkt namelijk dat lawaai niet alleen schade aan je oren aan kan richten, maar het verhoogd ook je stressniveau en is gewoon erg vermoeiend.


Door noise-cancelling¬ kan het volume van je muziek naar beneden, waardoor er minder schade is voor je gehoor, maar je ongewenst geluid wel buitenhoudt. Noise-cancelling koptelefoons zijn in verschillende soorten en maten te vinden. Zoek een design uit dat jou bevalt en geniet van de rust tijdens je vlucht. 


Aan de koffer herken je de reiziger
Koffers zijn er in alle soorten en maten, in verschillende kleuren en met variërende prijskaartjes. Hoe kies je nou de beste koffer? 


Verschillende factoren spelen een rol bij het aankopen van een koffer, is te lezen op Welkekoffer.nl. Het aantal keuzemogelijkheden is onder andere afhankelijk van de beschikbare bestedingsruimte. De aangeboden merken maken het mogelijk een budgetkoffer te kopen, of een luxeproduct aan te schaffen. Enrico Benetti levert koffers die goedkoop zijn en zonder enige poespas. Wanneer je gaat voor goede kwaliteit voor een acceptabele prijs, kom je bijvoorbeeld uit bij een merk als Samsonite.


De afstand en de duur van de te maken reis zijn medebepalend voor de keuze voor alleen handbagage of ruimbagage. Bij het maken van een lange trip, of een reis over grote afstand kom je snel uit bij ruimbagage. Het maximale aantal kilo’s is hoger bij ruimbagage, maar vaak betaal je een extra financiële vergoeding aan de luchtvaartmaatschappij en is het gemak om ‘even snel iets te pakken’ weg. Een keuze tussen soft- en hard-case koffers hangt af van de voorkeur in stevigheid, waar beide soorten koffers even zwaar zijn. 


Een app voor elke stap
Goed voorbereid op reis gaan betekent al lang niet meer dat je beladen met verschillende reisgidsen en plattegronden richting je plaats van bestemming gaat, al deze handige informatie kan je inmiddels namelijk gewoon vinden in de apps op je smartphone.


Denk bijvoorbeeld aan MAPS.ME. We kennen natuurlijk allemaal de mogelijkheden van Google Maps en Apple Maps, maar als je deze in het buitenland opent kan dit je een flinke duit kosten omdat er een internetverbinding voor nodig is. Met MAPS.ME kan je de kaarten downloaden, zodat deze ook offline beschikbaar zijn.


Als je naar een land buiten de eurozone gaat, kan XE je uit de brand helpen. De app rekent precies voor je uit hoeveel euro’s er in een Yen gaan, en hoeveel Yen in een Amerikaanse dollar, of welke andere valuta je ook nodig hebt. Het enige wat jij hoeft te doen is de twee valuta in te voeren, de prijs in te tikken, en voilà, je hebt de omgerekende prijs. Zo weet je precies wat je kwijt bent.


Ook apps WeatherPRO (een zeer uitgebreide weerapp), CityMapper (waarmee je alle vervoersmogelijkheden in een stad kan zien) en Kindle (voor je eBooks) kunnen op jouw volgende reis niet ontbreken. Zo ga je zeker goed voorbereid op pad.


Pics, or it didn’t happen
Tegenwoordig hebben we natuurlijk allemaal een smartphone om onze reis mee vast te leggen, maar wat zijn de opties als je het wat grootser aan wilt pakken?


Als je je foto’s een extra boost wilt geven, maar je niet al te veel ruimte hebt in je overvolle backpack, kan een compactcamera misschien een uitkomst bieden. Deze camera’s zijn klein en licht, en wanneer ze uitgeschakeld zijn zit de lens weggestopt in de body van de camera. Ook zijn deze camera’s vaak zeer geschikt voor de beginnende fotograaf, omdat ze makkelijk te bedienden zijn. Wil je wel gaan voor compact, maar wil je meer functies? Dan is de systeemcamera misschien een goede oplossing.


Voor hen die echt creatieve reisfoto’s willen maken is er natuurlijk ook de spiegelreflexcamera. Deze zijn groter, maar hebben vaak ook meer verschillende opties. Bovendien kan je hem zo groot of klein maken als jij zelf wilt, afhankelijk van de lens die je erop plaatst. Er zijn namelijk ook compacte, lichtgewicht spiegelreflexcamera’s beschikbaar.


Moet je camera tegen een stootje kunnen? Dan is een action camera de juiste voor jou. Deze compacte camera’s kan je meenemen tijdens het surfen, paragliden en zelf tijdens het duiken, omdat ze vaak waterdicht zijn. Zo zorg je ervoor dat je de perfect plaatjes kunt schieten, waar jouw reis ook heengaat.


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles