European Media Partner

Hyde Park is voor iedereen

Er is een groot tekort aan betaalbare woningen. Niet alleen in de grote steden, maar ook in de metropool Amsterdam. Hierdoor wordt men gedwongen verder van de grote steden een woning te zoeken. Een ontwikkeling waar het vooral de mensen die graag in binnenstedelijke gebieden willen wonen niet makkelijk wordt gemaakt.

André Snippe, CEO van Snippe Projecten B.V. brengt hier verandering in door geheel nieuwe woongebieden te creëren. Ook het project Holland Park in Diemen is zijn initiatief geweest waarbij er leegstaande kantoren zijn gesloopt om een woonwijk te creëren in samenwerking met stedenbouwkundige Sjoerd Soeters. 


“Nu starten we met het project Hyde Park gelegen direct naast het station Hoofddorp. We ontwikkelen hier op afstand van vier minuten van Schiphol en twaalf minuten van de Zuidas in Amsterdam het project. De architectuur en de hele opzet van het gebied is niet Nederlands, maar vergelijkbaar met de Docks in Londen hier worden 3800 appartementen ontwikkeld die van alle gemakken worden voorzien. De realisatie zal gepland worden binnen 6 jaar, een enorme uitdaging. De start van de bouw vindt plaats in December 2020. Ook de enthousiaste en vooruitstrevende samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer is hier een onderdeel van.”
Locatie

Het is voor mensen in de Haarlemmermeer en Amsterdam bijna onmogelijk geworden om nog een betaalbare woning te vinden. De locatie is het allerbelangrijkste van een project. In dit geval ligt Hyde Park op twee minuten lopen van het station, zo ben je snel in Amsterdam of Den Haag. Ook wordt op termijn de Noord/Zuidlijn doorgetrokken waardoor in zeer korte tijd het centrum van Amsterdam te bereiken is.


Luxe en allure

Naast de 3800 appartementen die gerealiseerd gaan worden, komen er ook allerlei faciliteiten in het gebied. Men moet ook kunnen genieten van luxe en gemak. Op loopafstand vind je zelfs de tennisbanen, het winkelcentrum en het theater in het centrum van Hoofddorp. In de plinten van de gebouwen zullen diverse voorzieningen gecreëerd worden, zoals fitness, wellness, horeca, café's restaurants, een medisch centrum, enz. De appartementen zijn voor iedereen beschikbaar. “We ontwikkelen appartementen vanaf 50 m2, 80 m2 maar ook penthouses van 150 vierkante meter. Zo zijn niet alleen de appartementen betaalbaar voor iedereen, maar creëren we in het gebied ook een gezellige mix van doelgroepen, studenten appartementen tot senioren levensloopbestendige appartementen. Zowel koop - als huurappartementen zullen gerealiseerd worden.” In elk appartementengebouw wordt op een centrale goed bereikbare locatie binnen het gebouw een conciërge service balie gerealiseerd om de bewoners te ontzorgen. Zij helpen bij het ontvangen van pakketten, de laundry, de bloemist en nog veel meer.


Kennis maken met Hyde Park

In het Hyde Park House gelegen op de locatie, kunnen geïnteresseerden uitsluitend op afspraak (geheel coronaproof) zeven dagen per week informatie krijgen middels maquettes, diverse modelwoningen en de showroom met complete keukens, sanitaire en wandbekleding, vloerafwerking of zelfs hele interieurs waaruit men kan kiezen.

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles